A rák kezelésének szelíd gyógymódjai (2)


Dr. Tóth Erzsébet orvos  2011.7.7. 5:05

A természetgyógyászati módszerek a daganatképződést, vagy a hajlamot nagyon korán képesek kimutatni.

A természetgyógyászati módszerek legnagyobb előnye, hogy a daganatképződést, vagy az erre való hajlamot nagyon korán képesek kimutatni, amikor a hagyományos orvoslás eszközei még nem észlelnek rendellenességet. Ilyenkor van a legnagyobb esély a gyógyulásra, vagy a kezdetleges, rendellenes folyamatok visszafordítására.

A vizuáldiagnosztika azon a megfigyelésen alapszik, hogy a bőrünk minden szervünkkel kapcsolatban van, minden szervnek megvan a bőrünkön a maga zónája. Daganatos elváltozás esetében ez a zóna enyhén zöldes színt vesz fel. A szem alatti terület a vese zónája, ezért ha itt zöldes foltokat észlelünk, az vesedaganatra utal. A máj zónája a két szemöldök közti pici hely. A zöldes elszíneződés általában nem arra utal, hogy a szervezetben már kialakult egy daganat, hanem arra, hogy rendellenes folyamatok mennek vége, melyeket le kell állítanunk. A daganat akkor alakul ki, ha ezeket a figyelmeztetéseket nem vesszük tudomásul, nem gondoskodunk arról, hogy a szervezetünkben visszaálljon az egyensúly. A kínai orvoslás szerint a legtöbb szerv összeköttetésben van a kéz-vagy lábfejjel, és az esetleges zöld foltok elsőként ezen a tájékon jelentkeznek, bármilyen szervről legyen is szó.

Az íriszdiagnosztika segítségével a szervezet elsavasodását figyelhetjük meg. Mind a megelőzés, mind a gyógyítás szempontjából fontos a szervezet lúgosítása – így olyan körülményeket teremtük, melyek kedvezőtlenek a daganat számára.

Az auradiagnosztika az ember körüli mágneses mezőt vizsgálja. Daganatos szerv esetében úgy látjuk, mintha az aura az adott szerv magasságban megtörne. Ha valaki tüdőrákban szenved, vagy arra hajlamos, az aura a tüdő magasságában szakad ketté.

Ne feledjük, hogy a természetgyógyászati módszerek magát a betegségre való hajlamot, vagy a betegség nagyon korai stádiumát is kimutatják. Ezért, ha az ilyen vizsgálatok során rendellenességet észlelünk, ne essünk kétségbe, forduljunk szakorvoshoz. Ha mégis kiderül, hogy betegek vagyunk, koncentráljuk minden erőnkkel a gyógyulásra, térképezzük fel a lehetséges gyógymódokat, és igyekezzünk olyat választani, mely a legközelebb áll a mentalitásunkhoz, amelyben hinni tudunk.

A daganatos betegségek kezelésének hagyományos módja, a műtét, a kemo- és sugárterápia tüneti kezelésnek mondható. Ez azt jelenti, hogy eltávolítjuk magát a daganatot, de nem szűntetjük meg azokat a körülményeket, amelyek lehetővé tették, hogy kialakuljon. A beavatkozást követően a szervezetben továbbra is fennállnak a daganatos sejteknek kedvező körülmények. Így hát ezek az eljárások gyakran egyáltalán nem, vagy csak nagyon rövid ideig eredményesek. Ez nem azt jelenti, hogy nincs rájuk szükség. Főként előrehaladott betegségek esetén, mikor az immunrendszer már nagyon legyengült, és a szervezet nem képes többé a daganat jelenlétében működni, hanem gyors beavatkozásra van szükség.

Nem árt azonban, ha tudatosítjuk, hogy a modern orvoslásban leggyakoribb eljárás, a műtét, csak ideig-óráig oldja meg a problémát. Azzal, hogy a daganatot eltávolítjuk, nem szűnik meg a betegség, mely mindig az egész testet és a lelket is érinti. Ezt a feltételezést igazolja számos eset, mikor a daganat eltávolítása során rákos sejtek kerültek a vérbe, s így áttétek keletkeztek egyéb szerveken, vagy amikor az egyébként lassan növekvő daganat sebészeti beavatkozás következtében hirtelen szédületes sebességgel kezdett növekedni.

A természetes gyógymódok nagy előnye, hogy nem(csak) a daganat elpusztítására törekednek, hanem arra is, hogy olyan körülményeket alakítsunk ki a szervezetünkben, melyek nem teszik lehetővé, hogy a daganatos sejtek újra megerősödjenek, elszaporodjanak.

A sugárkezelés, a kemoterápia rendkívül agresszív módszerek, melyek nagyon igénybe veszik a szervezetet, és legyengítik az immunrendszert – ami a legfontosabb természetes fegyverünk minden fajta betegséggel szemben.

Hogy mi a teendő, ha megbetegedtünk, és azt szeretnénk, hogy szelíd gyógymódokra is jól reagáljon a szervezetünk? Erősítsük meg a lelkünket! Az ember nagyon érzékeny lény, lelkiállapota nagymértékben befolyásolja testi épségét. Aktivizáljuk az anyagcserénket. Ezt legkönnyebben kitartó, kíméletes mozgással érhetjük el, mint a séta, úszás, könnyű torna, masszázs. Erősítsük meg az immunrendszerünket, fogyasszunk egészséges italokat, ételeket. A komplex természetgyógyászati kezelésmódokról, melyek alapja az étrend, táplálkozás-terápia, lazítási módszerek, gyógytornák és kiegészítő eljárások személyre szabott, következetesen átgondolt alkalmazása, a következő cikkben írok.

(Folytatjuk)Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

A rák kezelésének szelíd gyógymódjai (4)

Dr. Tóth Erzsébet orvos

A rák nemcsak a test, hanem a lélek betegsége is.

2011.8.30.   


A rák kezelésének szelíd gyógymódjai (3)

Dr. Tóth Erzsébet orvos

A rák kezelésének természetes gyógymódjai (mint maga a betegség) nagyon sokrétűek, és alapjában véve két nagy csoportba oszthatjuk őket.

2011.7.27.   


A rák kezelésének szelíd gyógymódjai (1)

Dr. Tóth Erzsébet orvos

A rákbetegséget az emberiség nagyon régóta ismeri.

2011.6.20.    7

A rovat további cikkei

A fülzúgásról hangosan

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Sokak életét keseríti meg az állandó jellegű fülzúgás. A folyamatos csengő, morajló, kattogó, sípoló hang...

2021.2.15.   


Gyógyító növényeink 3.

Póda Csenge

A gyógynövényeket alapanyagként világszerte alkalmazza például a gyógyszeripar, a szépségipar és az élelmiszeripar is.

2020.11.17.   


Megelőzhető a mensturációs kín

Szakértők szerint tízből négy nő napjait keseríti meg minden hónapban a menstruáció, melyet a szakma a csalódott méh könnyeként is nevez.

2020.11.15.   


Csökkenthető a gyógyszerfogyasztás?

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Vajon változtak az e-recept bevezetésével a gyógyszerfogyasztási szokásaink?

2020.11.7.   


Gyógyító növényeink 2.

Póda Csenge

Lássunk néhány növényt, melyek a konyhában fűszerként is megállják a helyüket!

2020.10.25.   


Október az idősek hónapja

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Nekik még fontos a személyes kapcsolat, a nagy beszélgetések.

2020.10.10.   


Gyógyító növényeink 1.

Póda Csenge

Ismerkedjünk meg a felmenőink által olyan jól ismert és használt gyógynövényeinkkel!

2020.10.6.   


Vírus kontra vírus

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Az idén, mint minden más, bonyolultabb lesz az influenza lecsengése is. Egyszerre van ugyanis jelen a koronavírus és az influenzavírus is az életünkben.

2020.9.28.   


Ne pánikoljunk!

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Pánikban a viselkedési normákat felülírja a túlélési ösztön, az ember, magatartása teljesen megváltozik. Sokan a hisztériához hasonlítják.

2020.9.9.