5 ok, hogy könyvelőt alkalmazzunk


  2020.6.10. 13:54

Minden vállalkozásnak szüksége van könyvelőre...

...legyen szó egyéni vállalkozásról, cégtulajdonosról, Bt. vagy éppen Kft. tulajdonosról. A könyvelő, kiváló partnerünk lehet nem csak az egyéni és társas vállalkozások könyvelésében, hanem egy jó könyvelő, egy megbízható könyvelőcég, más szolgáltatásokat is nyújthat. A könyvelés szolgáltatás mellett jó, ha számíthatunk a könyvelőre, akkor is, ha éppen bérszámfejtésről, székhelyszolgáltatásról, cégalapításról, adótanácsadásról, avagy eseti megbízásról van szó.


A 2005-ben alakult LOGOSZ cégcsoport partnercége, a Stabil Kontakt Kft. A Kft. teljes körű szolgáltatást kínál. Okleveles adótanácsadóval, könyvvizsgálóval és regisztrált mérlegképes könyvelőkkel áll az ügyfelek rendelkezésére. Garanciát vállalnak a szolgáltatásaikra, hiszen felelősségbiztosítással rendelkeznek. A cikkben 5 érvet sorakoztatunk fel, hogy miért is van olyan fontos szerepe a könyvelőnek, ha saját vállalkozásunk van.

1. A könyvelői szolgáltatás és a határidők pontos betartása
Amennyiben az adott vállalkozás könyvelővel rendelkezik, úgy biztos, hogy nem lesz gond a határidőkkel. Az adóbevallást például pontos határidőre kell elkészíteni, de más beadványoknál sem igazán nézik el a halogatást. A jó könyvelő nem csak figyelmeztet a határidőkre, de ő maga is betartja azokat. Nagyon lényeges, hogy a könyvelő, a szolgáltatásaira mindenképpen vállaljon 100 százalékos garanciát.

2. A könyvelő segít legálisnak maradni
Lehet, hogy ez így szörnyen hangzik, pedig az adóhatóság szemében még akkor is szálka leszünk, ha mindent pontosan, precízen elvégzünk, betartunk, kifizetünk, de néha, a temérdek munka miatt, nem volt időnk egy számlát befizetni, vagy egy fontos iratot határidőre benyújtani. A könyvelő minden törvényt és rendeletet ismer, így még csak véletlenül sem fordulhat elő, hogy valamilyen hibát ejtünk, így biztos nem kerülünk a hatóságok látóterébe.

3. Időt spórolhatunk meg
Akinek könyvelője van, nagyon jól tudja, hogy a könyvelővel sok-sok hasznos percet és órát nyerünk és ez nem utolsó szempont az elfoglalt és sok esetben időhiánnyal küszködő kis - és középvállalkozások számára. A könyvelői szolgáltatással költséget is megtakarítunk, hiszen, ha mi foglalkozunk a hivatalos ügyeinkkel, addig a vállalkozásunk áll, és ez mind bevételkiesést jelent számunkra. A könyvelő emellett olyan szolgáltatásokat is nyújthat, amelyekhez mi magunk nem értünk. Ilyen szolgáltatás a bérszámfejtés, az eseti megbízás, vagy az adótanácsadás.

4. A könyvelő, a pénzügyi és az üzleti tervek elkészítése
A könyvelővel jó, ha felhőtlen a kapcsolatunk, mivel nem csak a könyvelésben lehet a segítségünkre, hanem a pénzügyi és az üzleti terveink elkészítésében is számíthatunk rá. A könyvelő a cégalapításban és az adott cég székhelyével kapcsolatos szolgáltatások nyújtásával is a segítségünkre lehet.

5. A könyvelő meghallgat és tanácsot is ad
A könyvelő és a kliens között egyfajta bizalmi kapcsolat alakul ki, hiszen a könyvelő pártatlanul képes tanácsot adni és segíthet a racionális döntések meghozatalában.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Termékfotózás

PR-cikk

Online kereskedők figyelmébe: minden, amit a termékfotózásról tudni érdemes!

2021.4.28.   


Szólalj meg angolul!

Így szólalj meg bátran angolul! Április 23. az angol nyelv napja. Júliusi-augusztusi gyerektábor-ajánló.

2021.4.16.   


Minibár hűtő

PR-cikk

Nemcsak a vendéglátás területére ideális, az otthonunkban is helyet kaphat.

2021.3.30.   


A fényáteresztő függöny előnyei

PR-cikk

Az otthonunk légkörét nagyban meghatározzák az olyan frappáns kiegészítők, mint a fényáteresztő függöny.

2021.3.28.   


Szemünk érdekében

PR-cikk

Rohanó világunkban méltatlanul és bűnös módon kevés időt fordítunk az egészségünkre.

2021.3.22.   


A kályha reneszánsza

PR-cikk

Az alábbi fűtőberendezések nagyon népszerűekké váltak az utóbbi időben. Miért is?

2021.2.18.   


Potencianövelés otthon

PR-cikk

A potencianövelés igénye nem modern találmány. Mik a lehetőségek?

2021.2.1.   


Videójáték és kaszinó iparág

Hogyan alakul a videójáték és kaszinó iparág 2021-ben?

2021.1.28.   


A világ legcsodálatosabb versenylovai

A versenylovak még azokat is elbűvölik, akik csak a távolból csodálják a lovak világát. De van néhány olyan ló, akikről mindenkinek tudnia kell.

2020.12.27.   


Dobozos meghívó

PR-cikk

Újdonság! A dobozos esküvői meghívó újraálmodja a sablonmeghívások világát...

2020.11.18.   


Okosóra nőknek-férfiaknak

PR-cikk

A Samsung okosóra nemekhez nem, de igenekhez kötött választás!

2020.10.29.   


Női webáruházak

Egyre népszerűbb a nők körében a webáruház-indítás gondolata.

2020.10.20.