Néha értelem, és sok érzelem


Robert H.Raven  2009.7.9. 4:34

Nemrég a kedvenc kávézómba ücsörögtem egy lusta, délutáni olvasgatás alkalmával.

Igazából otthon is olvashatnék, de szeretek nyilvános helyeken üldögélni, ha másért nem, hát azért, mert kimozdulok otthonról. A mellettem lévő asztalnál egy „pár-jelölt” üldögélt. Először csak elkaptam pár foszlányt a beszélgetésükből, aztán már tudatosan füleltem.

Általános, első randevús beszélgetés volt, tele logisztikai dolgokkal – érdeklődési kör, régi kapcsolatok, munkahely, szabadidő, stb. A „násztánc” egy pontján elértek oda, ahol a szegény pasinak azt kellett volna valahogy kidomborítani, hogy ő más, mint az összes többi. Sehogy sem sikerült neki, de ez nem az ő hibája volt.

Ez a pasi, úgy tűnt, tisztában van a társalgás alapvető szabályaival. Kérdezett, amikor kérdezni kellett, és hallgatott, amikor hallgatni kellett. De ne beszéljek nagy általánosságokban! Konkrétan arról volt szó, hogy a csajnak a kézművesség, a fazekasság, a szalvéta ragasztás és a hasonló tevékenységek a hobbijai. A pasi helyesen érzékelte, hogy ezek a dolgok fontosak a nőnek, ezért érdeklődést mutatott. Hozzászólt a témához, nem csak hümmögött, és megpróbálta felidézni homályos emlékeit az általános iskolai technika órákról.

Majd elkezdett magáról beszélni, a néhány bekezdéssel fentebb említett céllal. Elmondta, hogy a szülei ugyan rendes emberek, de nem nagyon tudtak segíteni anyagilag neki. Ám ő és a testvére, néhány évvel ezelőtt, elkezdtek egy vállalkozást, amivel nagyon sok munka volt, de mára már szép sikereket tudhatnak maguk mögött.

Neki fontos volt az, hogy elmondja magáról: a semmiből hozott létre valamit és nem lett munkanélküli. Teljesen nyilvánvaló, hogy nem a pénzről beszélt, és nem kérkedni akart, csak egyszerűen a munkaszeretetével próbált imponálni, ami azért – valljuk be –, nem annyira általános manapság. Aki ezt nem érti, az menjen vissza értő olvasást tanulni az alsó tagozatba...

Az eredmény: teljes katasztrófa! A lány hallgatta, majd feltett valami teljesen oda nem illő kérdést, és ez ismétlődött sokszor-sokszor egymás után. A fiú vette a lapot, és nem folytatta a témát, de a csaj időről időre felszólította: „És mesélj már magadról, a munkádról valamit!” Erre szegény fiúcska ismét elkezdte a sztoriját a biztonsági ajtós cégről, mire a lány megkérdezte, hogy miért lesznek bolhásak az aranyhörcsögök. (Nem vicc! Szó szerint ezt kérdezte!)

A csajszika simán megérdemelte volna, hogy valaki megfogja a fülét, és odafordítsa a fiú felé azzal, hogy: „Figyelj már! Épp most válaszolnak a kérdésedre. Ki a francot érdekel a tetves aranyhörcsög ilyenkor?!”

A randi kábé másfél órát tartott, majd távoztak. Gondolom, a lány elmondja a barátnőinek, hogy találkozott egy „tök gáz” pasival, akivel végigunatkozta a randit. Vagy ír egy blogba, vagy egy fórumba egy bejegyzést, amiben lealázza a férfiakat.

Tanulság:
A nőknek meg kellene tanulniuk, hogy a férfiak kakasok! Kell nekik egy szemétdomb, ahol ők állhatnak a csúcson! Valamiben ki kell tűnniük többi kakas közül. Érezniük kell, hogy a nőt valamivel le tudják nyűgözni. A férfi agyilag is férfi, tehát nem azzal akar meghódítani, hogy ő tudja magát leghamarább elbőgni a szappanoperán, hanem azzal, hogy ő tudja a meggymagot a legtávolabbra elköpni a lakótelepi bajnokságon.

Miért van ez így? Mert ilyenek vagyunk mi, férfiak!

El kell fogadni, a tényt. Kell a siker valamiben. Kell az, hogy a kiválasztott nő valamiben, ami számunkra is érték, jónak lásson bennünket.

Régen könnyebb, volt, mert elég volt a törököket kiskockába aprítani – ez volt a férfiasság jele. Manapság a helyzet bonyolultabb, és ekkor jönnek azok a dolgok, amiket a nők oly előszeretettel vetnek meg szóban (!), és oly figyelemmel néznek titokban: az autó, a lakás, az állás, a ruha és még sorolhatnám.

Bár nem ismerem a történetben szereplő nő társkereső reglapját, de gyanítom, hogy elég fantáziátlan volt ahhoz, hogy a lapjára ráírja, hogy ő (nagybetűs) „FÉRFIT” keres, mert ő (szintén nagybetűs)„NŐ”. Úgy tűnik, hogy sokszor a nők a nagybetűs női létet azonosítják a végtelen szeszélyességgel, figyelmetlenséggel, a teljes kiszámíthatatlansággal, és a felelősség semmilyen mértékű nem vállalásával, mondván: „én ilyen vagyok”.

Az is nyilvánvaló, hogy a férfiak bizonyos pontig szeretik a valamennyire kiszámíthatatlan, szeszélyes nőket, mert minden férfinak van kiszámítható, a logika szerint működő társa az életben. Csak az a baj, hogy azokat általában Ferinek, vagy Bélának hívják. Ferivel vagy Bélával nagyszerűen lehet utazni, dolgozni, szórakozni, de világért se lépnék be melléjük a zuhanyzóba. Hacsak nem Feri vagy Béla a burkoló szakmunkás, én pedig neki segítek például a fürdőszoba építése közben egy csempét a falhoz szorítani, amíg a ragasztó kicsit megköt, mialatt ő előkészíti a következő darabot.A hölgyek előszeretettel lépik át a határt, ha másért nem, tesztcélokból, hogy mit bír el a férfi.

(Kötelező irodalom: Jane Austen – Érzelem és értelem, Willoughby és Brandon ezredes figurája)

Szóval Hölgyek! Kérem, tanulják meg elkapni azt a pillanatot, amikor a férfi imponálni akar önöknek, és ha tetszik a pasi, akkor cselekedjenek nőként!Hozzászólások

LAmmi, 09. 07. 2009 12:07:02 marhaság
Ez egy nagy marhaság! Nehogy már nekem kelljen igazodnom apasihoz? Egy pasi igenis viseljen el mindenfélét amit egy nő képes nyújtani! Miért kéne nekem figyelni őrá! Figyeljen ő és IGAZODJON!
Bogáncs, 09. 07. 2009 12:40:24
Már bocsánat, de az a marhaság, hogy mindig a pasi igazodjon! Persze, vannak dolgok, ami úgy helyes, ha pasi teszi, de nehogy már társalgásban is a férfi igazodjon.. Mellesleg az a hörcsögös beszólás tényleg khm..gáz volt xD Jót nevettem rajta:) Szerintem a kapcsolatban mindkét félnek tennie kell. Ha beszélgetek valakivel, az az alap, hogy tényleg figyelek a másikra, észreveszem, hogy mit akar mondani, mire akar célozni, mert ha ez nem működik, akkor hogy akarja majd a nő észrevenni például azt, hogy a kedvesének mi a baja, mi bántja? Nem mindenki mondja ki nyíltan..Persze, ez fordítva is igaz. Az a jó, ha a férfi is észrevesz ilyen dolgokat..:)
Lilla, 09. 07. 2009 15:08:50
Nincs olyan pasi, aki figyelni tud a nőre, mert mind önző. Én egyetértek azzal, hogy a pasinak, ha lényleg szeret, akkor el kell tűrnie mindent! Ez a szerelem próbája. Majd már mindjárt kitalálja ez a Robert-valaki, hogy a nők is lehetnek bunkók! Nanehogy már! Én nem láttam még olyan nőt aki bunkó és kulturálatlan lenne, de pasiban meg csak olyat láttam!
Ani, 09. 07. 2009 17:12:01
ÉN kérek elnézést minden normális férfitől! Sajnos vannak ilyen nők is! :-(
Mam, 10. 07. 2009 08:21:18
Minek elnézést kérni egy pasitól?
, 10. 07. 2009 10:59:36
Mam...ezt ugye nem kérdezted komolyan? Mondjuk mert ők is tudnak érezni..és őket is meg lehet bántani..Azért, mert Te épp kifogtál olyanokat, akik nem ebbe a kategriába tartoznak, az vagy pech, vagy pedig kicsit a Te hibád is..
Mam, 10. 07. 2009 12:43:09
Ez nem így van! Tapasztalat: az összes pasui érzéketlen, kulturálatlan tuskó! ÉN nem kérnék elnézést egytől sem! És az is igaz, hogy ha szeret akkor minden szeszélyemet el kell tűrje! Ha nem, akkor tünés! Én nagyon szeretem tesztelni a pasikat azzal, hogy percenként változtatom a hangulatomat. EGYSZER HOZZÁVÁGOK VALAMIT, MÁSKOR KEDVESKEDEK ÉS EZT 3 PERCEN BELÜL!
, 10. 07. 2009 17:41:55
De Mam..ilyet, ha pasi lennék, én se tűrnék el..igy max. az őrületbe kergeted...És nem mindegyik pasi tuskó, meg érzéketlen..
, 10. 07. 2009 17:46:12
És másrészt, ha én szeretek valakit, nem változtatom percenként a hangulatomat, csak azért, hogy teszteljem. Szerintem az játszadozás a pasival szemben, és nem komoly szándék. De, persze, ez attól is függ, hogy neked milyen pasi kell. Ha olyan, akit hülyíthetsz, és akin látod h a befolyásod alatt áll, akkor hajrá..
Julia, 11. 07. 2009 20:43:09
El kell fogoadni, hogy olyan pasi nincs aki érezni is tudna. Mind tapló! Ez a tapasztalat!
brekkencs, 12. 07. 2009 19:03:13
vannak bunkó pasik és bunkó nők. ez utóbbiakkal az utóbbi időben jómagam is találkozom és ez elég lesújtó. nem arról van szó hogy esetleg az egyenrangúságra törekednének a nők. nemnem! hanem ők is lesüllyednek a bunkó pasik szintjére. közönségesen viselkednek sokszor már egyenesen hányingerem van tőlük és a legmeglepőbb hogy ennek ellenére van pasijuk sokszor a pasi így külsőre elég normálisnak is tűnik... lehet hogy mára a pasik lettek mazochisták??? hisz ha eltűrik hogy a nők megalázzák őket vagy a "kedvesük" közönséges legyen és bunkón viselkedjen velük akkor megérdemlik, nem?
Enikő, 14. 07. 2009 17:23:17
A hozzászóló hölgyek többsége elvárja a "bunkó" pasijától, hogy minden szeszélyét eltűrje, sőt, ettől még szerelmesebbnek is kellene lennie a férfinek. Ez természetes elvárás egy olyan nő részéről, aki csak önmagát képes szeretni...
én, 21. 07. 2009 09:23:42
A pasinak tűrni kell mindent. Ha nem tud, akkor nem szeret! A pasik bunkók a nők kulturáltak. Sajnálom, ez van!
moom, 29. 07. 2009 19:13:52 igaz,de...
Kedves Férfiak! A gyerekeim véletlenül szabadon hagyták a gépet s, így háborítatlanul garázdálkodva olvastam ezt a szösszenetet. El kell hogy mondjam, a szerző elég jól ismeri a hölgytársaimat, de szépen kérem:ne általánosítson! Szégyen a szóban szereplő hölgyemény részéről, hogy ilyen tapló módon viselkedett. Sajnálom a pasit is. Meg tudom érteni, mennyire fontos, hogy megmutassa az ember-akár férfi, akár nő az illető -hogy mire vitte, mit is ért el. Főleg, ha lentről indult. Ők valószínűleg nem találkoznak többet. Megragadó a férfiak társáról szóló megjegyzés is:ti.: Bélák,stb.. Nagyon jó! Jót rötyögetem itt magamban, szerencse , hogy nem látott senki! Lehet a dolognak valóságalapja is. De vallják be kedves Uraim, nem minden esetben és nem minden helyzetben jönnek be a Bélák...stb. Ugye? Ahogy Önök között is vannak olyanok, ... hogy csak na...!! (Én is voltam társkereső!) Léteznek normális nők is akik normális férfiakat keresnek( s Istenem, miket találnak időnként?!). Csak optimistán tovább.. ha kérhetem!
@


Kapcsolódó cikkek

Null-null, az idegen téma

Robert H.Raven

Elnézést, hogy egy nőknek szóló szekcióban ezzel a témával állok elő, de a téma kikerülhetetlen...

2009.6.21.  7   


A férfi félelmei

Robert H.Raven

Eddig a nőkről írtam, de most nézzünk át kicsit a férfiak oldalára!

2009.6.2.  16    2


Női balfogás, reglap a neved!

Robert H.Raven

Ha már az internetes társkeresésnél tartottam a múlt héten, hadd folytassam is azzal!

2009.5.13.  13   


Női naivság, internetre fel!

Robert H.Raven

Állítólag az illuzionisták nem különösebben ügyes emberek. Viszont egy dologban nagyon jók, és erre épül a sikerük is.

2009.5.5.  10   


Az exeket elfelejtik, ugye?

Robert H.Raven

Amikor az egyik lakásból egy másikba költözünk, akkor nagyon figyelmesen kell eljárnunk.

2009.4.25.  14   


Barátom a párom

Robert H.Raven

Avagy a barátom és a párom, avagy: hogy is van ez?

2009.4.7.  10    1

A rovat további cikkei

Fitneszbe megyünk!

Angyal Sándor

Na, nem én! De manapság divat fizetni azért, hogy drága tornagépekkel eddzük a testünket.

2013.11.14.  2   


Szőke nő az ülés mélyén

Angyal Sándor

Nem, nem egy Almodóvar-filmről lesz szó, hanem a színtiszta valóság nagy autókról és szőke sofőrökről...

2013.9.25.  2    17


A nők többet vásárolnak

Angyal Sándor

A cím megtévesztő, vagyis szerintem nem teljesen igaz.

2013.6.4.  4    13


Mitől félnek a férfiak?

Faar Ida

Rendíthetetlenek, erősek, kitartóak, bátrak, sebezhetetlenek, ilyen és ehhez hasonló jelzőket használunk, ha a férfiakat akarjuk jellemezni.

2013.2.22.    8


Anyasági időhajsza

Szilvási Krisztián

A férjezett családos anyák hétköznapjai – férfiszemmel.

2012.10.25.  3   


Nincs barátság szex nélkül?

Szilvási Krisztián

Mármint férfi és nő között természetesen.

2012.10.12.    25