Az online társkeresés előnyei


  2019.12.19. 16:24

Milyen előnyei vannak az online társkeresésnek? Az ismerkedés világa igen nagyot fordult az elmúlt évtizedekben.

Sokan emlékszünk még azokra az időkre, amikor az éjszakai szórakozóhelyek világa jelentette fiatalon az elsőszámú ismerkedési terepet. Napjainkban nem csak a fiatalok döntenek az online társkeresés mellett, a tapasztalatok pedig igen változatosak. Garancia ugyan nincs arra, hogy azonnal sikerül rátalálni arra a személyre, akivel kölcsönös a szimpátia és a kémia is működik, de az esély megvan erre. A cupydo.hu segítségével most összegyűjtöttük mindazokat a pozitívumokat, amelyek az online ismerkedés mellett szólnak.


A nagy számok törvénye

Az online társkeresés egyik nagy előnye az, hogy a nagy létszámú ismerkedni vágyók között jó esélyed van szimpatikus embert találni. Egy szórakozóhelyen aligha találkoznál ennyi féle emberrel. Az első üzenetváltások alkalmával pedig már sikerülhet kiszűrnöd azokat, akik biztosan távol állnak tőled, és nem érdemes esélyt adni a továbbiaknak. A nagy számok törvénye itt is érvényre jut, megéri esélyt adni az efféle megoldásnak.

Új ismeretségi kör

Az online társkereső Budapest területén kiemelt népszerűségnek örvend, de vidéki városainkban is sokan teszik le mellette a voksot. Könnyen lehet, hogy néhány kerülettel vagy utcával odébb él valaki, akivel ugyan személyesen soha nem hozott össze a sors, de a webes térben már annál inkább sikerülhet egymásra találni. Számos társkereső oldalon beállítható az érdeklődési kör, a korosztály, s ezek alapján szűrheted a találatokat, illetve Rád is találhatnak mások.

Bárhol, bármikor

Az internet napjainkban életünk elmaradhatatlan részét képezi. Mindenhol velünk van az okostelefonon keresztül, de a munkában használt eszközökön is elérhető mindig a nap folyamán. Nem véletlen tehát, hogy sokan ezt az utat választják ismerkedés kapcsán is. Az okostelefonra letölthető applikációk és az ismerkedős weboldalak egyszerű és kényelmes módját kínálja annak, hogy ráleljünk a megfelelő személyre.

Előzetes szűrő

Ugyan az online kommunikáció vihet tévútra, mégis van arra esély, hogy néhány üzenetváltásból már legyen egyfajta képünk arról, milyen ember ül a monitor másik oldalán. A kölcsönös szimpátia esetén érdemes a személyes találkozón elgondolkodni, ahol ténylegesen kiderül, működik-e a kémia. A tapasztalatok azt mutatják, hogy akár életre szóló szerelem, házasság, család is lehet a dologból. Nem lehet azonban elégszer felhívni a figyelmet az óvatosságra, így az első találkozókat kizárólag nyilvános helyre szervezd, és helyezz hangsúlyt arra, hogy tudja valaki ismeretségi körödből, hogy hol és kivel találkozol. Mindez elővigyázatosság, ami mellett azonban manapság nem mehetünk el.

Célirányos keresés

Az online ismerkedés sikere azon is múlhat, hogy milyen weboldalt választasz ennek színteréül. Vannak kifejezetten olyan portálok, amelyek a komoly kapcsolatot keresők számára megfelelőek, de itt is érdemes szemfülesnek lenned. A társkereső oldalak nagy részében azonban helyezz hangsúly arra, hogy tudd, mit szeretnél, és már az elején kiszűrd azokat, akik jól láthatóan vagy burkoltan csupán az egyéjszakás kalandokat hajtják.

Nem állítható, hogy az internetes ismerkedés egyszerűbb, könnyebb, vagy eredményesebb, mintha egy kávézóban vagy a munkahelyen találnád meg a párod. Az azonban tény, hogy számos előnnyel bír, és talán nagyobb esélyt adhat a megfelelő személy megtalálásához, mintha csupán személyes ismeretségi körödben keresgélnél. Miért ne adnál esélyt magadnak a boldogságra? Fedezd fel az online ismerkedésben rejlő lehetőségeket!Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

A sokoldalú levendula

Póda Csenge

Vajon mi jut eszünkbe elsőként, ha a levenduláról van szó? (A cikk végén receptötlet)

2021.7.9.   


Belső vallomás

Aranyossy Judit

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

2021.5.13.   


Kilók le, bikini fel!

PR-cikk

Nemsokára ismét érkezik a nyár! Ha a bikini viselésének már a gondolata is aggodalmat kelt benned, itt az ideje elkezdeni a felkészülést.

2021.5.12.   


Legyen rend a táskában!

PR-cikk

Köztudott, hogy a nők szeretnek úgy elindulni otthonról, akárhová mennek is, hogy szinte minden helyzetre fel legyenek készülve.

2020.9.16.   


Tíz érdekesség a kézilabdáról

A kézilabda, mint labdajáték egy népszerű sport.

2020.1.2.   


Kell-e nekünk? (X)

PR-cikk

Kell-e nekünk a karácsonyi ajándékvásárlási láz?

2019.12.19.   


Miként segíthet a párterápia?

Egy párkapcsolat rendkívül érzékeny dolognak számít. Elég egyetlen negatív tényező és máris kibillenhet még a legharmonikusabb kapcsolat is az egyensúlyából.

2019.9.11.   


Hüvelykujj

Póda Erzsébet

Vajon melyik a kezünk leggyakrabban használt ujja manapság?

2019.5.5.   


Művészek vagyunk

Oriskó Renáta

Egy valami közös bennünk, művészek vagyunk, az élet művészei.

2019.4.29.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2019.4.28.   


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2019.3.22.    24


Kiszállni a komfortzónából!

Dienes Mirtill

Sok munkáltató panaszkodik, hogy a fiatalabb generáció csak 1-2 évig marad egy munkahelyen, majd továbbállnak. Ha nem találnak már motivációt, nem sokat tétováznak.

2019.1.10.    13