Számok a párnahuzaton


Puha Andrea  2013.4.3. 4:06

Kreatívkodjunk Potháczky Angélával!

Potháczky Angéla szénceruzával a kezében jött világra.
Valószínűleg már az anyukája pocakjában karikatúrázta a saját születését. Angie ugyanis karikaturista és dizájner egyszerre. Vagy, ahogy mondani szokták: a kreatív csaj. Ha bemegy egy turkálóba, és megakad a szeme valamin, hazaviszi, és újat varázsol belőle. Az tárgyak új értelmet kapnak, a semmiből alkot valamit. Fantáziája határtalan, épp ezért érdemes tőle tanulni is.

Biztosan előfordult már, hogy meguntuk a párnahuzatunkat, vagy egyszerűen nem találtunk olyan mintázatú huzatot, amilyet szívesen látnánk viszont a szobánkban, vagy nem szeretnénk rá annyit szánni, amennyiért a boltok kínálják. Angie elárulja, ruhaanyagból és textilfestékkel hogyan készíthetünk könnyedén ízlésünknek megfelelő párnahuzatot.

Minden háztartásban akad félrerakott ruhaanyag, lepedő, vászon, vagy bármilyen ruhaanyag, amire festhetünk. Ha nem, viszonylag elég olcsón hozzá lehet jutni a méterárusoknál, hiszen csak egy párnányi anyagra lesz szükségünk.

Jelen esetben fehér anyagra van szükségünk.

Vágjuk ki a párnának megfelelő méretet! Vigyázzunk arra, hogy plusz néhány centit rá kell hagynunk az anyagra, hiszen bele is kell majd rakni a párnát. Ugyanis, ha levarrjuk, valamivel kisebb lesz, mint amekkorára gondoljuk. Tehát, ha 50x56 centis párnára szeretnénk huzatot készíteni, inkább 52x58 centiméteres anyagot vágjunk ki.

Az összevarrt, kész huzatot fordítsuk ki, az anyagok közé csúsztassunk be egy zacskóba csomagolt könyvet, vagy bármilyen kemény, sima felületű tárgyat, hogy ne érjen össze a két anyag, nehogy megfogják egymást festékkel. Ceruzával tetszés szerint rajzoljuk rá a számokat. Ha nem vagyunk elég ügyes kezűek, vagy nem erősségünk a rajzolás, szedjünk le a netről néhány sablont, nyomtassuk ki, vágjuk ki és használjuk azt.

Miután a számokat kirajzoltuk, nekiláthatunk a számok kifestésének ecsettel, textilfestékkel. Ezt hobbiboltokban olcsón be lehet szerezni, egy kis üvegcse több festést is kibír. Ecsetek közül kisebbet válasszunk, ugyanis minél kisebb felületet kell festeni, annál kisebb ecsettel jó dolgozni.

Száradás után a huzat negyven fokon mosható, nem megy ki belőle a festék. Engedjük szárnyalni a fantáziánkat! Rengeteg képet, motívumokat rajzolhatunk a huzatra, nem beszélve arról, hogy a textilfesték és a huzat színével is variálhatunk.

Ügyeskedésre fel!Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Karácsonyig elkészülhet

Száz Ildikó

Ajándékötletet kaptunk Stancz Alíz érsekújvári ékszerkészítőtől.

2012.12.11.   

A rovat további cikkei

Legyen rend a táskában!

PR-cikk

Köztudott, hogy a nők szeretnek úgy elindulni otthonról, akárhová mennek is, hogy szinte minden helyzetre fel legyenek készülve.

2020.9.16.   


Tíz érdekesség a kézilabdáról

A kézilabda, mint labdajáték egy népszerű sport.

2020.1.2.   


Az online társkeresés előnyei

Milyen előnyei vannak az online társkeresésnek? Az ismerkedés világa igen nagyot fordult az elmúlt évtizedekben.

2019.12.19.   


Kell-e nekünk? (X)

PR-cikk

Kell-e nekünk a karácsonyi ajándékvásárlási láz?

2019.12.19.   


Miként segíthet a párterápia?

Egy párkapcsolat rendkívül érzékeny dolognak számít. Elég egyetlen negatív tényező és máris kibillenhet még a legharmonikusabb kapcsolat is az egyensúlyából.

2019.9.11.   


Hüvelykujj

Póda Erzsébet

Vajon melyik a kezünk leggyakrabban használt ujja manapság?

2019.5.5.   


Művészek vagyunk

Oriskó Renáta

Egy valami közös bennünk, művészek vagyunk, az élet művészei.

2019.4.29.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2019.4.28.   


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2019.3.22.    24


Kiszállni a komfortzónából!

Dienes Mirtill

Sok munkáltató panaszkodik, hogy a fiatalabb generáció csak 1-2 évig marad egy munkahelyen, majd továbbállnak. Ha nem találnak már motivációt, nem sokat tétováznak.

2019.1.10.    13


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2018.12.5.    22