Bonts ki egy csomagot!


Oriskó Renáta  2014.12.18. 3:00

A csomagokat sohasem véletlenül kapjuk...

Ezt a csomagot is feltette a polcra a többi közé. Akadt ott már pár belőle. Katonásan sorakoztak egymás mellett. Kicsik, nagyok, színesek. Hiába! Nem nyitotta ki. Gondolta, talán majd később. Majd holnap összeszedi minden bátorságát, leemeli a polcról és meghúzza rajta a masnit. Előbb belekukkant, majd szép lassan kicsomagolja.

Aztán sose tette...

Az ajándékok és lehetőségek, amelyeket az élet kínált számára, ott porosodtak egymás mellett. Érintetlenül vártak arra, hogy szép lassan a feledés homályába merüljenek. Mert ez volt a sorsa a legtöbbnek. S ahogy telt-múlt az idő érvényüket is veszítették, egyik a másik után. Pedig akadt köztük lehetőség változtatásra, újrakezdésre, újdonságokra. Ő viszont ezeket az esélyeket önszántából eltette későbbre és nem élt velük ott és akkor. Persze akadtak olyanok is, amelyeket újra megkapott. Ekkor gondolkodott is rajta, hogy talán ez nem véletlen, de mégsem döntött, mégsem csomagolt. A csomag pedig porosodott tovább a felső polcon.


Mennyi csomaggal járunk így? Mennyit nem bontunk ki? Talán félelemből, mert az új bizonytalan. Vagy talán azért, mert mi lettünk a halogatás mesterei. Talán azzal a kifogással állunk elő, hogy most nem állunk készen. Talán mert a komfortzónánk olyan, mint egy puha meleg takaró.

Pedig a csomagokat sosem véletlenül kapjuk. Mindegyik egy lehetőség arra, hogy a holnap ne legyen ugyanolyan, mint a ma. Mindegyik egy lehetőség a változásra. Felesleges túlelemezni, tétovázni, mert ha nem élünk vele, sose tudjuk meg, mi sült volna ki belőle. Mert aki mindig kitér a változások és a lehetőségek elől, sosem fedezi fel a járatlan utakat, és közben nem ismeri meg önmagát. Az mindig csak egy helyben toporog. Egy helyben toporogni viszont időpocsékolás. Félni az újtól, valamitől, amit meg sem próbálunk, értelmetlen, a megszokott komfortzónából pedig tényleg néha ki kell lépni! Csak egy kis bátorság kell hozzá.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Az utóbbi hónapok margójára

Dienes Mirtill

Az elmúlt időszak gyökeresen felforgatta eddigi életünket, méghozzá minden téren. De amit muszáj megoldani, az megoldódik.

2020.9.17.   


Csalódásaink

Póda Erzsébet

„Soha ne bízz senkiben, (...), s a legkevésbé azokban, akiket csodálsz! Tőlük kapod a legnagyobb pofonokat.” Carlos Ruiz Zafón írja ezt A szél árnyéka című regényének elején.

2020.9.2.   


Hatékony válságkezelés

Az érzelmi intelligencia fontossága a hatékony válságkezelésben.

2020.2.27.   


Mikor lehettem önmagam?

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Jó lenne, ha az év minden napján odafigyelnénk a lelki higiéniára.

2019.11.22.    3


Kríziskezeléssel a lélekért

A kríziskezelés őszinteségen és türelmen alapul, a problémák leküzdése fokozatosan történik.

2019.10.22.   


Rivalizálás a munkahelyen

Dienes Mirtill

Egy munkahely sajnos nem mindig csak arról szól, hogy a munkatársakkal közösen elvégezzük a ránk bízott feladatokat, és egy csapatként érjük el a kitűzött célokat.

2019.9.3.   


Most van itt az ideje

Póda Erzsébet

Itt az ősz előttünk, akkor is, ha bizonyára élvezhetünk még idén nyári meleget.

2019.9.1.   


Tíz idézet Buddhától

Kiss Adrienn Éva

A mai napig milliók követik Buddha tanításait, idézetei pedig nem csak a buddhisták számára jelenthetnek útmutatót.

2019.5.23.  1   


Munkahelyi boldogság

Dienes Mirtill

Mivel a munkában töltjük el életünk jórészét, nem mindegy, milyen hangulatban tesszük.

2019.4.3.    4


Tervezz, hogy időt nyerj!

Dienes Mirtill

Az idő mindenki számára drága. Csak halad, és néha azt vesszük észre, hogy elsuhant a nap, eltelt a hét, vagy már a következő évet írjuk. A feladatok, munkák csak tornyosulnak...

2019.2.14.    8


Figyelemfelkeltő életrajz

Dienes Mirtill

Az önéletrajz az első belépő egy céghez, egy megpályázott munkakörre vagy spontán beküldve.

2019.1.31.    17


Tíz idézet Agatha Christie-től

Kiss Adrienn Éva

A világhírű krimi írónő olyan mesterműveket alkotott, melyek a mai napig emberek millióit bírják olvasásra.

2018.8.23.    52