Kríziskezeléssel a lélekért


  2019.10.22. 4:09

A kríziskezelés őszinteségen és türelmen alapul, a problémák leküzdése fokozatosan történik.

Lépjen fel kríziskezeléssel az összetört lélek megmentésére! Ha összecsaptak a hullámok a feje felett, és hatalmukba kerítették a negatív és keserű gondolatok, akkor nincs más hátra, mint a fejére húzni a takarót és elbújni a világ elől örökre. Avagy inkább a bölcs döntés egy pszichológus magánrendelés felkeresése lenne. Sokan még mostanság is úgy gondolnak ezekre a szakemberekre és munkájukra, mint valóságos mumusokra.


Sajnos a régi korokban elkövetett hibák és rossz példák köztudatban való fennmaradása miatt bizalmatlanok az emberek. A pszichoterápiás specialisták pedig küzdenek azért, hogy tevékenységüket ne a múltbéli események alapján ítéljék meg: hanem látogassanak el egy jelenlegi foglalkozásukra, ismerjék meg a szakértőt, és beszélgessenek el vele az általa használt módszerekről, a vezetett kutatásokról és a hatékony kezelésekről. Tehát a pszichológus magánrendelés keretében a valósággal találkozhat az érdeklődő, nem a régmúlt korok riasztó rendelőivel és orvosaival. A kezelések alkalmával nem kiáltják ki az embert őrültnek, és semmiképp sem használják kísérleti nyúlnak akarata ellenére, mint ahogy a hátborzongató horror filmekben láthatta. Mondhatni az ottani környezet inkább a nyugalom szigete, ennélfogva a megértés és a törődés jellemzi a rendelők és a rendelőintézetek hangulatát, amelyek konstruktívan járulnak hozzá a pszichés és lelki fejlődéshez.

Itt jön képbe a kríziskezelés modern terápiájának létrejötte. Mindenki megéli a maga krízisét legalább egyszer élete során. Ilyenkor a dolgok a feje tetejére állnak, nem hagyják nyugodni, ám a megoldást csaknem olyan könnyű megtalálni. Még a hasonló szituációkban bevált tevékenységek vagy gondolatok sem válnak be. Vannak esetek, mikor másfél-két hónap leforgása alatt megszűnnek a gondok, ám a legtöbb betegnél hónapokig is fennállnak a nehézségek. A kríziskezelés nemcsak a gyógyulási időt rövidítheti le, hanem olyan támaszt adhat a páciensnek, amely hosszú időkig elkísérheti pszichés és érzelmi világának helyrebillentésében.

Ez a terápia a megértésre és az odafigyelésre helyezi a hangsúlyt, miáltal az alany fokozatosan dolgozhatja fel a történteket. Tehát a kríziskezelés őszinteségen és türelmen alapul, a problémák felismerése és leküzdése lépcsőfokonként történik meg, miáltal annak a tetejére érve a segítséget kérő személy felszabadulhat démonai alól.

A terapeuta természetesen nemcsak ebben a fájdalmas és bonyolult helyzetben áll a betege mellett, hanem figyelemmel kíséri életének további történéseit, és a későbbiekben is segít feltérképezni a lélek komplex és szerteágazó útvesztőit.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Rivalizálás a munkahelyen

Dienes Mirtill

Egy munkahely sajnos nem mindig csak arról szól, hogy a munkatársakkal közösen elvégezzük a ránk bízott feladatokat, és egy csapatként érjük el a kitűzött célokat.

2019.9.3.   


Most van itt az ideje

Póda Erzsébet

Itt az ősz előttünk, akkor is, ha bizonyára élvezhetünk még idén nyári meleget.

2019.9.1.   


Tíz idézet Buddhától

Kiss Adrienn Éva

A mai napig milliók követik Buddha tanításait, idézetei pedig nem csak a buddhisták számára jelenthetnek útmutatót.

2019.5.23.  1   


Munkahelyi boldogság

Dienes Mirtill

Mivel a munkában töltjük el életünk jórészét, nem mindegy, milyen hangulatban tesszük.

2019.4.3.    4


Tervezz, hogy időt nyerj!

Dienes Mirtill

Az idő mindenki számára drága. Csak halad, és néha azt vesszük észre, hogy elsuhant a nap, eltelt a hét, vagy már a következő évet írjuk. A feladatok, munkák csak tornyosulnak...

2019.2.14.    8


Figyelemfelkeltő életrajz

Dienes Mirtill

Az önéletrajz az első belépő egy céghez, egy megpályázott munkakörre vagy spontán beküldve.

2019.1.31.    17


Mikor lehettem önmagam?

Dr. Horváth Mária ápolónő

Jó lenne, ha az év minden napján odafigyelnénk a lelki higiéniára.

2018.11.22.    3


Tíz idézet Agatha Christie-től

Kiss Adrienn Éva

A világhírű krimi írónő olyan mesterműveket alkotott, melyek a mai napig emberek millióit bírják olvasásra.

2018.8.23.    52


Anyós a családban

Póda Erzsébet

Mint minden érzelmi galibára, az "anyósproblémára" is nehéz értelmes megoldást találni

2018.4.3.    12


A megoldás nem másnál van

Póda Erzsébet

Sokféleképpen próbáltam már segíteni a barátnőmön, de nem sikerült...

2017.12.8.  1    22


Tíz rendhagyó idézet a szerelemről

Póda Erzsébet

"Ha képes vagy szárnyakat növeszteni és repülni egy nőért/férfiért, akkor szerelmes vagy."

2017.10.24.    5


Öt tipp a napindításra

Póda Erzsébet

Öt reggeli rituálét ajánljunk a figyelmetekbe, hogy könnyebben induljon a napunk.

2017.8.31.    2