Kríziskezeléssel a lélekért


  2019.10.22. 4:09

A kríziskezelés őszinteségen és türelmen alapul, a problémák leküzdése fokozatosan történik.

Lépjen fel kríziskezeléssel az összetört lélek megmentésére! Ha összecsaptak a hullámok a feje felett, és hatalmukba kerítették a negatív és keserű gondolatok, akkor nincs más hátra, mint a fejére húzni a takarót és elbújni a világ elől örökre. Avagy inkább a bölcs döntés egy pszichológus magánrendelés felkeresése lenne. Sokan még mostanság is úgy gondolnak ezekre a szakemberekre és munkájukra, mint valóságos mumusokra.


Sajnos a régi korokban elkövetett hibák és rossz példák köztudatban való fennmaradása miatt bizalmatlanok az emberek. A pszichoterápiás specialisták pedig küzdenek azért, hogy tevékenységüket ne a múltbéli események alapján ítéljék meg: hanem látogassanak el egy jelenlegi foglalkozásukra, ismerjék meg a szakértőt, és beszélgessenek el vele az általa használt módszerekről, a vezetett kutatásokról és a hatékony kezelésekről. Tehát a pszichológus magánrendelés keretében a valósággal találkozhat az érdeklődő, nem a régmúlt korok riasztó rendelőivel és orvosaival. A kezelések alkalmával nem kiáltják ki az embert őrültnek, és semmiképp sem használják kísérleti nyúlnak akarata ellenére, mint ahogy a hátborzongató horror filmekben láthatta. Mondhatni az ottani környezet inkább a nyugalom szigete, ennélfogva a megértés és a törődés jellemzi a rendelők és a rendelőintézetek hangulatát, amelyek konstruktívan járulnak hozzá a pszichés és lelki fejlődéshez.

Itt jön képbe a kríziskezelés modern terápiájának létrejötte. Mindenki megéli a maga krízisét legalább egyszer élete során. Ilyenkor a dolgok a feje tetejére állnak, nem hagyják nyugodni, ám a megoldást csaknem olyan könnyű megtalálni. Még a hasonló szituációkban bevált tevékenységek vagy gondolatok sem válnak be. Vannak esetek, mikor másfél-két hónap leforgása alatt megszűnnek a gondok, ám a legtöbb betegnél hónapokig is fennállnak a nehézségek. A kríziskezelés nemcsak a gyógyulási időt rövidítheti le, hanem olyan támaszt adhat a páciensnek, amely hosszú időkig elkísérheti pszichés és érzelmi világának helyrebillentésében.

Ez a terápia a megértésre és az odafigyelésre helyezi a hangsúlyt, miáltal az alany fokozatosan dolgozhatja fel a történteket. Tehát a kríziskezelés őszinteségen és türelmen alapul, a problémák felismerése és leküzdése lépcsőfokonként történik meg, miáltal annak a tetejére érve a segítséget kérő személy felszabadulhat démonai alól.

A terapeuta természetesen nemcsak ebben a fájdalmas és bonyolult helyzetben áll a betege mellett, hanem figyelemmel kíséri életének további történéseit, és a későbbiekben is segít feltérképezni a lélek komplex és szerteágazó útvesztőit.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Hatékony válságkezelés

Az érzelmi intelligencia fontossága a hatékony válságkezelésben.

2020.2.27.   


Mikor lehettem önmagam?

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Jó lenne, ha az év minden napján odafigyelnénk a lelki higiéniára.

2019.11.22.    3


Rivalizálás a munkahelyen

Dienes Mirtill

Egy munkahely sajnos nem mindig csak arról szól, hogy a munkatársakkal közösen elvégezzük a ránk bízott feladatokat, és egy csapatként érjük el a kitűzött célokat.

2019.9.3.   


Most van itt az ideje

Póda Erzsébet

Itt az ősz előttünk, akkor is, ha bizonyára élvezhetünk még idén nyári meleget.

2019.9.1.   


Tíz idézet Buddhától

Kiss Adrienn Éva

A mai napig milliók követik Buddha tanításait, idézetei pedig nem csak a buddhisták számára jelenthetnek útmutatót.

2019.5.23.  1   


Munkahelyi boldogság

Dienes Mirtill

Mivel a munkában töltjük el életünk jórészét, nem mindegy, milyen hangulatban tesszük.

2019.4.3.    4


Tervezz, hogy időt nyerj!

Dienes Mirtill

Az idő mindenki számára drága. Csak halad, és néha azt vesszük észre, hogy elsuhant a nap, eltelt a hét, vagy már a következő évet írjuk. A feladatok, munkák csak tornyosulnak...

2019.2.14.    8


Figyelemfelkeltő életrajz

Dienes Mirtill

Az önéletrajz az első belépő egy céghez, egy megpályázott munkakörre vagy spontán beküldve.

2019.1.31.    17


Tíz idézet Agatha Christie-től

Kiss Adrienn Éva

A világhírű krimi írónő olyan mesterműveket alkotott, melyek a mai napig emberek millióit bírják olvasásra.

2018.8.23.    52


Anyós a családban

Póda Erzsébet

Mint minden érzelmi galibára, az "anyósproblémára" is nehéz értelmes megoldást találni

2018.4.3.    12


A megoldás nem másnál van

Póda Erzsébet

Sokféleképpen próbáltam már segíteni a barátnőmön, de nem sikerült...

2017.12.8.  1    22


Tíz rendhagyó idézet a szerelemről

Póda Erzsébet

"Ha képes vagy szárnyakat növeszteni és repülni egy nőért/férfiért, akkor szerelmes vagy."

2017.10.24.    5