Kríziskezeléssel a lélekért


  2019.10.22. 4:09

A kríziskezelés őszinteségen és türelmen alapul, a problémák leküzdése fokozatosan történik.

Lépjen fel kríziskezeléssel az összetört lélek megmentésére! Ha összecsaptak a hullámok a feje felett, és hatalmukba kerítették a negatív és keserű gondolatok, akkor nincs más hátra, mint a fejére húzni a takarót és elbújni a világ elől örökre. Avagy inkább a bölcs döntés egy pszichológus magánrendelés felkeresése lenne. Sokan még mostanság is úgy gondolnak ezekre a szakemberekre és munkájukra, mint valóságos mumusokra.


Sajnos a régi korokban elkövetett hibák és rossz példák köztudatban való fennmaradása miatt bizalmatlanok az emberek. A pszichoterápiás specialisták pedig küzdenek azért, hogy tevékenységüket ne a múltbéli események alapján ítéljék meg: hanem látogassanak el egy jelenlegi foglalkozásukra, ismerjék meg a szakértőt, és beszélgessenek el vele az általa használt módszerekről, a vezetett kutatásokról és a hatékony kezelésekről. Tehát a pszichológus magánrendelés keretében a valósággal találkozhat az érdeklődő, nem a régmúlt korok riasztó rendelőivel és orvosaival. A kezelések alkalmával nem kiáltják ki az embert őrültnek, és semmiképp sem használják kísérleti nyúlnak akarata ellenére, mint ahogy a hátborzongató horror filmekben láthatta. Mondhatni az ottani környezet inkább a nyugalom szigete, ennélfogva a megértés és a törődés jellemzi a rendelők és a rendelőintézetek hangulatát, amelyek konstruktívan járulnak hozzá a pszichés és lelki fejlődéshez.

Itt jön képbe a kríziskezelés modern terápiájának létrejötte. Mindenki megéli a maga krízisét legalább egyszer élete során. Ilyenkor a dolgok a feje tetejére állnak, nem hagyják nyugodni, ám a megoldást csaknem olyan könnyű megtalálni. Még a hasonló szituációkban bevált tevékenységek vagy gondolatok sem válnak be. Vannak esetek, mikor másfél-két hónap leforgása alatt megszűnnek a gondok, ám a legtöbb betegnél hónapokig is fennállnak a nehézségek. A kríziskezelés nemcsak a gyógyulási időt rövidítheti le, hanem olyan támaszt adhat a páciensnek, amely hosszú időkig elkísérheti pszichés és érzelmi világának helyrebillentésében.

Ez a terápia a megértésre és az odafigyelésre helyezi a hangsúlyt, miáltal az alany fokozatosan dolgozhatja fel a történteket. Tehát a kríziskezelés őszinteségen és türelmen alapul, a problémák felismerése és leküzdése lépcsőfokonként történik meg, miáltal annak a tetejére érve a segítséget kérő személy felszabadulhat démonai alól.

A terapeuta természetesen nemcsak ebben a fájdalmas és bonyolult helyzetben áll a betege mellett, hanem figyelemmel kíséri életének további történéseit, és a későbbiekben is segít feltérképezni a lélek komplex és szerteágazó útvesztőit.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Megfogadott tanácsok

Póda Erzsébet

Adjunk? Ne adjunk? Megfogadjuk? Ne fogadjuk? Mit tegyünk mások tanácsaival?

2022.5.6.   


Törékeny párkapcsolatok

Oriskó Renáta

11 ok, amiért olyan törékenyek a mai modern párkapcsolatok.

2022.4.20.    15


Öt tipp a nézőpontváltáshoz

Februárban az emberek többsége úgy érzi, eseménytelenül telnek egymás után a hétköznapok, sorra jönnek a kötelességek, majd észrevétlenül át is lépünk a márciusba.

2022.2.9.   


Csalódásaink

Póda Erzsébet

„Soha ne bízz senkiben, (...), s a legkevésbé azokban, akiket csodálsz! Tőlük kapod a legnagyobb pofonokat.” Carlos Ruiz Zafón írja ezt A szél árnyéka című regényének elején.

2021.9.12.   


Öt tipp a napindításra

Póda Erzsébet

Öt reggeli rituálét ajánljunk a figyelmetekbe, hogy könnyebben induljon a napunk.

2021.8.19.    2


3+1 tipp, hogy megúszd a nyaralást

...betegség nélkül. Természetes megoldások, melyek kihúznak a bajból.

2021.7.19.   


Hősök tere

Póda Csanád

Ha visszanézünk pár száz, ezer évre, a krónikáink, legendáink mind hősökről szóltak. Ezek a hősök nem hősöknek születtek.

2021.3.14.    19


Tíz idézet nőkről – nőktől

Póda Csenge

Tíz idézetes sorozatunk következő része. Ezúttal a nőnap alkalmából.

2021.3.7.    34


Tíz jótanács szakítás után

Póda Erzsébet

Szakításkor mindig az van könnyebb helyzetben, aki kimondja, hogy: vége.

2020.11.26.    44


Most van itt az ideje

Póda Erzsébet

Itt a tél előttünk, akkor is, ha bizonyára élvezhetünk még az idén őszi időjárát.

2020.11.13.   


Élősködő családtag

Póda Erzsébet

Vannak felnőtt emberek, akik gátlástalanul kihasználják családtagjaikat.

2020.11.3.    6


Az utóbbi hónapok margójára

Dienes Mirtill

Az elmúlt időszak gyökeresen felforgatta eddigi életünket, méghozzá minden téren. De amit muszáj megoldani, az megoldódik.

2020.9.17.