Csodabogár


Nagy Erika  2011.9.16. 5:00

Sokan értetlenkedve hallgatják, amikor arról mesélek, hogy az unokám focizik, leigazolt játékos.

Ez még nem is érdekes, de az, hogy lányról van szó, már igen. Nem értem miért kell ezen csodálkozni, hiszen a lányok is rúghatják úgy a labdát, mint a fiúk, talán néha még jobban is. Ez még mindig jobb szerintem, mintha azzal állt volna elénk, hogy bokszolni szeretne. Egy évig kézilabdázott, nem is rosszul, de a végén már csak azért járt az edzésekre, mert arra kértem, ne adja fel, várjon egy kicsit azzal, hogy kimondja: ennyi volt.

A fiúk befogadták, szeretnek vele játszani. Nem néznek rá fancsali képpel és nem mondják neki, hogy mi a francot keres ott, inkább menjen aerobicra, táncra. Viki tele van tervekkel, álmokkal, vannak példaképei is. Tudja mit akar. Fáradhatatlan, annyi energia van benne, ami tíz embernek is elegendő lenne. Volt, hogy láttam, sugdosnak és hallottam, hogy kérdezgették a pálya mellett álldogálók, hogy mit keres itt egy lány? Majd elkezdődött a meccs és eltűntek a különbségek. Egyenlő félként tekintenek ma rá, és megveregetik a vállát, amikor gólt rúg. Annak ellenére, hogy úgymond férfias sportot űz, tud nagyon csajos is lenni. Egyre jobban érdekli a külseje és a szerelem is megérkezett. Ezen egy kicsit kiakadtam, mivel még csak most kezdte az ötödik osztályt, de az érzelmeknek nem lehet parancsolni, legyen az ember fia akárhány éves is. Istenem, milyen hamar felnő ez a gyerek!

Hamarosan Madridba utazik, kedvenc csapatának a Realnak a mérkőzésére. Ha tehetné, átaludná a napokat, és csak akkor ébredne fel, amikor indul a repülő. Élete egyik legnagyobb ajándéka lesz az út. Látni élőben Ronaldót, Kakát, Carvalhót mindent jelent a számára.

Hogy mi lesz belőle, ha felnő, nem tudom. Lehet, hogy élsportoló lesz, vagy azt is elfelejti, hogy milyen volt fiúkkal rúgni a bőrt. Egyet azonban biztosan tudok. Ha eljön az idő és megtalálja élete párját, azon soha nem lesz közöttük veszekedés, és nem hangzik majd el a mondat: Már megint foci?Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Anya, hobbi, örömforrás

Huszár Ágnes

A mai nőket nem elégítik ki az anyaság mindennapos tevékenységei, a klasszikus háziasszony szerepek, amivel nincs is baj. Pörög a világ, ezer lehetőséget villant fel.

2021.11.4.  4    7


Nők és hobbi

Csivre Kata

Avagy a nő, és amit megengedhet azon felül...

2011.11.3.    4


Különleges hobbik

Halász Kata

A tipikus női hobbikkal kapcsolatos társadalmi összgondolkodás idejétmúlt és ráncfelvarrásra szorul...

2011.10.30.    8


Nem a csillagok segítenek

Dóra Dalma

Egy lány, akit az asztronómia érdekel.

2011.10.30.    1


Merülés

Szabó Sylvia

Merültünk este, a félelmetes sötét vízben, és nappal, olyan kristálytiszta vízben, hogy kilométerekre elláttam.

2011.10.26.   


Közönség előtt

Nagy Erika

Ha van olyan ember, akinek nincs hobbija, az szegény ember, legyen kivételesen vaskos is a pénztárcája.

2011.10.23.   

A rovat további cikkei

A hobbim a szenvedélyem

Kottra Éva

Hogyan lettem modellből sommelier...

2011.10.22.   


Fura hobbi

Puha Andrea

Gyakran téblábolok a városban. Toporgok, aztán elindulok jobbra, pár lépés után megtorpanok...

2011.10.17.  2   


Hobbi vagy mánia?

Csepy Enikő

Manapság, a hobbit űző ember bizonyos mértékben csodálatra méltó.

2011.10.14.    3


Hány életem van?

Wolner Annamária

Hány élete is van egy nőnek? Sajnos, csak egyetlenegy! S ebbe az egybe bele kell hogy férjen annyi minden: munkahely, család, háztartás.

2011.10.10.   


Hobbi és párkapcsolat

Jády Mónika

A kedvteléseknek fontos funkciójuk van: általuk kikapcsolódhatunk, lazíthatunk, magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok gondjait.

2011.10.7.    2


Ami leköt

Csepy Enikő

A nő dolgozik. A nő háztartást vezet. A nő gyereket nevel. A nő törődik a férjével. A nő...

2011.10.3.