Minek örül a férfi karácsonykor


  2023.12.3. 23:00

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

Vannak olyan titkok, melyek akár hosszú évtizedeken át is rejtve maradnak. Ez nem véletlen, hiszen jobb, ha valami nem derül ki, mivel a felismerés olykor gyötrő. Nos, ne kerülgessük a forró kását, egy férfi nem szeret karácsonyra zoknit kapni, holott gyakran több csomag is várja a szépen kivilágított fa alatt. Idén a karácsonyi ajándék férfiaknak legyen egy kicsit más.

A férfi és a nő között még napjainkban is megvannak a különbségek és most nem az elsődleges vagy másodlagos nemi jellegekre gondolunk. A különbségek bizonyos időszakokba pedig jobban kiéleződnek, ilyen a karácsony is. Egy férfi általában hetekig szorong, hogy mit vegyen a párjának, míg a nő elintézi a problémát egy adag zoknival vagy alsónadrággal. De a szikár hím külső olykor gyengéd szívet takar, ami pedig áhítozik a különlegesre.A zokni vagy éppen kesztyű ajándékozás kétség kívül hasznos, de egy idő után unalmassá tud válni. Jóllehet erről a férfiak is tehetnek, hiszen nem erősségük a vásárlás, főleg, ha alsóneműkről vagy olyan téli kiegészítőkről van szó, mint a sál vagy a sapka. Ajándék ötletek férfiaknak karácsonyra – sokan még a kérdésfelvetést is abszurdnak tartják, holott rengeteg kedves dologgal meg lehet lepni egy fiatal, de idősebb férfit is.

Nemcsak horgászik és vadászik

Korunk férfija sztereotípiák tüzében él. Egy hímnemű egyed kimerül annyiban, hogy szereti a sportokat, de leginkább a focit. Szabad idejének jelentős részét hajlamos a vízparton horgászással tölteni, de ha igazán kemény legény, akkor az erdőt járja és vadászik. Természetesen imádja az autókat és mindent megbütyköl két perc alatt. A haverjaival szivarozik és iszik, miközben disznó vicceket mesél. Ez mind „szép és jó”, de a karácsonyi ajándékot nem feltétlenül ezek mentén kell kiválasztani.

A legjobb karácsonyi ajándékok férfiaknak gyakran olyan dolgok, melyekre elsőre nem is gondolnánk. A Meglepetésem abban is segít, hogy tágítsuk a perspektívánkat és újabb ajándékötletekkel gazdagodjunk. Még az is lehet, hogy a férjünk vagy az apukánk jobban fog örülni neki, mint egy új horgászbotnak vagy kedvenc focicsapatának szurkolói mezének. Ráadásul egy ilyen ajándékküldő szolgálat gyorsan és egyszerűen varázsolja az ajándékot a fa alá.

Légy kreatív vagy klasszikus!

A karácsonyi ajándék egy férfinak számos dolog lehet, a ritka italkülönlegességek mellett – ami általában tuti befutó – még rengeteg dologra gondolhatunk. Ilyenek lehetnek például a különleges kézműves finomságok, ugyanis az szintén csak egy sztereotípia, hogy a férfi körömpörköltön él és nem szereti az édességeket. Szereti őket, főleg ha az egyedi, mivel az egyúttal egy kis felmentést is ad a nassolásra.

Egy kézműves szörp, lekvár esetleg illatos gyertya szintén nem ördögtől való dolog ötlet, ráadásul a meglepetés garantált lesz. Főleg akkor, ha ezek együtt szerepelnek egy szépen elkészített ajándékcsomagban. Ha elengedjük néha a szinte már rutinból vásárolt ajándékokat, biztos, hogy némi különleges hangulatot tudunk kölcsönözni az idei karácsonyhoz.

A férfiaknak a külső is számít

Jellemzően karácsonykor a fa alatt díszcsomagolásban sorakoznak az ajándékok. Azonban ez sem kötelező. Főleg azóta, hogy a 19.század végén egy amerikai áruház bemutatta az ünnepi díszdobozokat. Bár egyre divatosabbak, nálunk még ma is viszonylag ritkán találkozunk velük, holott lehetnek megkapóan elegánsak vagy kreatívak is.

Korosztálytól függetlenül válogathatunk a különféle díszdobozok között, melyek számos formában elérhetők. A konzervatívtól a teljesen vagány külsőig. De ami a legjobb, hogy az egyedi csomagolás mellé lehetőségünk van magát a csomagot is teljes egészében összeállítani.

Ha már a férfiakkal kapcsolatos félreértésekről ennyi szó esett, akkor ezek közé tartozik az is, hogy az erősebbik nem tagjai nem foglalkoznak a külcsínnel. Ez azért nem egészen így van, hiszen vannak példának okáért jól öltözött férfiak is, a többségük pedig fodrászhoz is jár. Ezért valószínűleg ők is örülni fognak egy szép díszdobozba zárt ajándékválogatásnak. Már csak azért is, mert így joggal érezhetik azt, hogy odafigyelnek rájuk.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2024.2.19.   


Hogy kellemesen teljen az ünnep

Faar Ida

Megint eltelt egy esztendő, ismét apró fények gyúlnak a sötét utcákon.

2023.12.12.   


Égető nyár

Nagy Csivre Katalin

A nyári napsugarak veszélyesek. Égetnek. Megégetnek. Perzselnek. Szerelemmel. Veszedelmes érzelmekkel.

2023.7.20.   


Kreatív meglepetések

PR-cikk

Mi a legjobb ajándék a párodnak? Mozgasd meg a fantáziád!

2023.2.3.   


A tökéletes ajándék

PR-cikk

Különleges ajándékot keresel egy különleges barátnak? Megtaláltad!

2023.1.31.   


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2023.1.15.    5


Különleges üveggyöngyök

PR-cikk

Törékeny eleganciát rejtenek magukban a sokszínű üveggyöngyök. Teremtsünk belőlük szépséget!

2022.10.19.   


Krízisek után

Faar Ida

Öt tipp, hogyan mássz ki a gödörből!

2022.10.17.    16


Próbatétel túrának álcázva

Dráfi Emese

Az élet kiszámíthatatlan, véletlenek nincsenek, megpróbáltatások viszont igen.

2022.3.28.   


A sokoldalú levendula

Póda Csenge

Vajon mi jut eszünkbe elsőként, ha a levenduláról van szó? (A cikk végén receptötlet)

2021.7.9.   


Belső vallomás

Aranyossy Judit

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

2021.5.13.   


Kilók le, bikini fel!

PR-cikk

Nemsokára ismét érkezik a nyár! Ha a bikini viselésének már a gondolata is aggodalmat kelt benned, itt az ideje elkezdeni a felkészülést.

2021.5.12.