Átverés vagy valóság?


Kovács Márta  2020.9.9. 13:20

Bizonyára sokunkban felmerült a fenti kérdést az elmúlt hónapokban. Átverve érezzük magunkat, hiszen valami miatt korlátozva vagyunk a szabadságunkban...

..., és számunkra eddig teljesen idegen szabályok betartására köteleznek bennünket. Azt is érezzük, hogy fenyegetve vagyunk, hiszen naponta zúdul ránk a médiából, hogy megbüntetnek, ha nem hordjuk a maszkot, megbüntetnek, ha átlépjük a lezárt határt engedély nélkül, vagy, ha letérünk a kijelölt útvonalról. Legújabban azért is, ha este a barátainkkal jól akarjuk magunkat érezni, és munka után meginnánk valamit.


Azt látom, hogy az emberek már komolyan kezdenek félni. Félnek, de nem az éppen aktuális betegségtől, hanem inkább attól az életformától, amit magával hozott. Félnek, hogy ez most már örökre így marad. Egymástól elszakított családok. Köddé vált nyaralások. Soha megrendezésre nem kerülő koncertek, sport- vagy egyéb rendezvények, amikhez ugyancsak hozzá voltunk szokva és már nagyon hiányoznak. Féltjük a gyerekeinket, hogyan fognak így tanulni? Vajon meddig járhatnak iskolába? Mikor kell majd újra odahaza, az internet előtt felelni, dolgozatot írni, vizsgázni? Félnek, hogy újra elveszíthetik munkahelyüket és veszélybe kerül a megélhetésük. Vajon mi lehet az igazság? Sokan lemondtak a várva várt nyaralásról a tengerparton. Mások, a bátrabbak becsomagoltak, és mégiscsak elutaztak. Hazatérve pedig arról meséltek, hogy szinte nem is találkoztak senkivel a partokon. Kihalt szállodákról, strandokról mutattak képeket, és nevettek, hogy nem is lett volna kitől megfertőződni. Gond nélkül hazatértek.

Megváltozott sok minden. Az emberek két csoportra osztódtak. Az egyik, aki nem hisz a vírus létezésében, nem hiszi el a híreket a sok pozitív eredményről, és mindent megtesz azért, hogy lebuktassa a rendszert. A másik csoport pedig az, aki mindent elhisz és betart. Becsülettel hordja a maszkot, ahol és amikor kell. Nem csoportosul, nem találkozgat, és nem tiltakozik.

Egyvalami azonos a két félben. Mindkettő túl akarja élni és vissza szeretné kapni a régi életét. Bármelyik csoportba tartozunk is, tegyünk meg minden tőlünk telhetőt ennek érdekében! Legyen újra jó és szép hely a világ! Legyen már végre béke és egyetértés!

Írásunk a Csallóköz hetilap cikke alapján készült.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Fogalomvadászat

Póda Erzsébet

Vajon tudjuk még, mit takar a szó: lexikon? Érdekel valakit az évszázadok alatt összegyűjtött írott és lapozható tudástár a digitális korszak idejében?

2020.7.30.   


Szétválasztott családok

Kovács Márta

Nem tévedek, ha azt mondom, nehéz időszakon vagyunk túl. Legalábbis nagyon remélem, hogy túl vagyunk rajta!

2020.5.31.   


Levél az Édesanyának

Póda Erzsébet

Mindig el akartam mondani Neked, mit érzek irántad, de olyan nehéz megszólalni és szavakba önteni az érzelmeimet, amikor mellettem vagy.

2020.5.2.  2    3


A változás kora

Póda Erzsébet

Egy ideje a hazugságterjesztés és a manipuláció óriási méreteket ölt. Bárki lehet tudás és műveltség nélkül is véleményalakító és nézetbefolyásoló.

2020.4.15.   


Minden rosszban van valami jó

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Az optimisták által gyakran emlegett közmondás igaz most a koronavírus kapcsán is.

2020.3.21.   


Szavak

Póda Erzsébet

A naponta átlagosan legtöbbször elhangzott szó egy ideje egész biztosan az elfogadás, a másság, a megértés és a tolerancia.

2020.3.7.   


Beszűkülés

Póda Erzsébet

Valószínűleg minden kornak megvolt a maga ökológiája.

2020.2.14.   


Kiskorúság

Póda Erzsébet

A vének tanácsáról már a bibliában is olvashatunk, az öregekről, akikre még az uralkodók is hallgattak.

2020.2.3.   


Pozitív igények

Póda Erzsébet

Borzasztó dolog történik velünk: téli időszak lévén hideg van!

2020.1.3.    5


Gondolatok az ünnep előtt

Tompa Orsolya

Karácsony luxuskiadásban, és egyszer az ünnepek is véget érnek...

2019.12.22.    23


Karácsonyi versek

Lehet, hogy ma sem kapna más szállást a Szent család, mint egy állatok által belehelt istállót, ahol a jászolban maga a szeretet ölt testet.

2019.12.12.   


Advent van

Póda Erzsébet

Már most tengernyi szeretetről szóló, giccses idézettel találkozhatunk karácsony kapcsán, főleg a közösségi oldalakon.

2019.12.1.