Szivárványos világbéke


Póda Erzsébet  2019.7.29. 7:53

A fogyasztói társadalom kényelmébe süppedve talán nem is vesszük észre, micsoda propaganda vesz bennünket körül.

Akik fogékonyak rá, azokat nyomban magukkal sodorja. Akik nem figyelik, azokra is hat, csak a hétköznapok „nyúzdájában” nem igazán foglalkoznak vele. Akik azonban ellenállnak, azoknak egyre nehezebb a dolguk.


Szinte megállíthatatlanul működik a gépezet, amely össze akar mosni mindent és mindenkit. A minap épp azt állította egy „elismert” férfias kinézetű tudósnő, hogy csak egy rassz létezik a világon: az ember. (Mindeközben – szinte érthetetlenül – a „nemek” és „identitások” sokszínűségének propagandáját egyre erősebben nyomják.) Pedig még, ha nagyon nem akarjuk, akkor is muszáj észrevennünk, hogy az egyes rasszok (emberi fajok), más-más külső (és belső) tulajdonságokkal rendelkeznek. Nem lehet például a bőrszínt nem észrevenni. Pont ugyanúgy, ahogy nem lehet nem megkülönböztetni a cinkét a verébtől. A cinke azért szép, amiért cinke, a veréb meg azért, amiért veréb. Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál. Valójában a kultúránk határoz meg bennünket, és az emberi kultúrák elképesztő változatosságot mutatnak. (Volt már itt olyan rendszer, ami összemosott és egybeolvasztott volna mindent. Amely meg akarta határozni, ki mit és hogyan gondoljon. A másként vélekedőket pedig szigorúan büntette.)

Gyakran hallom, hogy mindenki világbékére vágyik. Főleg a nők, hiszen ők az anyák, sosem akarnának háborút. Ez a megállapítás sem állja meg a helyét, mert sok háború robbant már ki a történelem folyamán a nők „kezdeményezésére”, vagy váltak csaták győztessé vagy vesztessé általuk. Nem kell messzire mennünk, elég körülnézni a magyar történelemben! Az első háborús hadjárati hősnőnk például a galambóci vár ostromában (1428) Rozgonyi Cicelle volt, aki megmentette a király és férje életét. Vagy soroljuk a 1848-49-es szabadságharc női katonatisztjeinek nevét: Bányai Júlia, Lebstück Mária, Viola Anna és sokan mások! A nők mára már a hadügyminiszteri székben is elfoglalták a helyüket. (Úgyhogy ideje lesz leszámolni ezekkel az állításokkal is.) Azt is hallom, hogy vegyünk példát a kisgyerekekről, akik nem előítéletesek: barátkoznak azokkal is, akik a Föld egy másik szegletéből származnak. Igen ám, de vannak kisgyerekek, akik megharapják, megcsípik, megütik kortársaikat, még akkor is, ha azonos nyelven beszélnek, és azonos nemzetiségűek.

Tegyük fel, hogy a háttérmasinéria győzni fog, és sikerül összemosni mindent és mindenkit! (Kivéve a nemeket és identitásokat, mert úgy tűnik, azok számát egyre bővíteni akarják.) Nem lesznek emberi fajok, csak egy emberi rassz lesz, amely egymagában mutatja majd – például – az összes bőrszínt. Ettől még ennek az egy rassznak minden egyes tagja különböző lesz: mást fog gondolni, másként fog érezni, más lesz a fájdalomtűrő-képessége, más lesz az örömforrása, más lesz a komfortzónája, mások lesznek a mindennapos szokásai, a hobbija, a kedvenc étele, itala… És elnézve a mai mozgalmakat: más lesz a nemi identitása. Úgyhogy nagyon sokáig fog tartani az emberiség közös masszává gyúrása.

Az erre való törekvés pedig, a fent leírtakból következtetve, már most is eléggé logikátlan. Legyen egyazonos rassz, szivárvány identitással? Akkor meg minek ekkora energiát fordítani a különbözőség megszüntetésére?Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

A bűvös szív

Dráfi Emese

Láttam, ahogy hirtelen megáll, és visszanéz a nagy piros szívre, majd odalép, és belebámul a rácson keresztül a rengeteg színes kupakba.

2021.4.19.   


Szeretet-teszt

Dráfi Emese

„Bárhogy is legyen, a szeretet mindent legyőz.”

2021.1.26.   


Karácsonyi adok-kapok

Kovács Márta

Ilyenkor, a karácsonyi ünnepek előtt, szép számmal elszaporodik az üzenetek, levelek száma, melyekben a segítségünket kérik.

2020.12.17.    17


Válás?

Póda Erzsébet

Mintha megöregedett volna az utóbbi időben.

2020.11.6.    5


Monitor

Póda Erzsébet

Pár évvel ezelőtt már tudni lehetett, hogy nagyszabású agymosóprogramban részesülünk.

2020.10.15.   


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2020.10.5.    2


Bánásmód

Póda Erzsébet

Avagy milyen tanácsokat ne adjunk a férjünknek...

2020.10.1.    8


Átverés vagy valóság?

Kovács Márta

Bizonyára sokunkban felmerült a fenti kérdést az elmúlt hónapokban. Átverve érezzük magunkat, hiszen valami miatt korlátozva vagyunk a szabadságunkban...

2020.9.9.   


Fogalomvadászat

Póda Erzsébet

Vajon tudjuk még, mit takar a szó: lexikon? Érdekel valakit az évszázadok alatt összegyűjtött írott és lapozható tudástár a digitális korszak idejében?

2020.7.30.   


Szétválasztott családok

Kovács Márta

Nem tévedek, ha azt mondom, nehéz időszakon vagyunk túl. Legalábbis nagyon remélem, hogy túl vagyunk rajta!

2020.5.31.   


Levél az Édesanyának

Póda Erzsébet

Mindig el akartam mondani Neked, mit érzek irántad, de olyan nehéz megszólalni és szavakba önteni az érzelmeimet, amikor mellettem vagy.

2020.5.2.  2    3


A változás kora

Póda Erzsébet

Egy ideje a hazugságterjesztés és a manipuláció óriási méreteket ölt. Bárki lehet tudás és műveltség nélkül is véleményalakító és nézetbefolyásoló.

2020.4.15.