A bűvös szív


Dráfi Emese  2021.4.19. 17:39

Láttam, ahogy hirtelen megáll, és visszanéz a nagy piros szívre, majd odalép, és belebámul a rácson keresztül a rengeteg színes kupakba.

A nő, akit a város egyik bolondjának tartottak. Mindenki ismerte, és inkább kikerülte. Látták, ahogy felnő, ahogy az egyre szaporodó apróságait cibálta fel-alá az utcákon, közben mindig beszélt, reklamált, kiabált valakivel. Rövidre nyírt, szőke göndör hajáról, vad tekintetéről, kissé görnyedt tartásáról, ahogy a babakocsit tolta maga előtt, már messziről fel lehetett ismerni.


Az út másik oldaláról figyeltem, mit csinál. Tekintete a kupakokról a nagy szív mellé letett papírtáskára vetődött, ami szintén tele volt kupakkal. Belenézett, elmosolyodott, majd hirtelen elhatározással kivett belőle egyet és a rácson át megpróbálta bedobni a többi közé. De hiába nyomkodta, nem sikerült, mert a rács szűkre volt szabva. Ekkor egy járókelő, aki nyilván nem ismerte, megszólította és megmutatta neki, hogy a szív oldalán van a rés, ahol be lehet dobni. Meglepődött. Nem volt hozzászokva, hogy szépen szólnak hozzá. Csak hümmögött, bólogatott, és amikor a járókelő továbbment, odavitte a papírzacskót a réshez, és lassan, odafigyelve, egyesével elkezdte bedobálni a kupakokat. Arcán újra megjelent a mosoly, de egészen másféle.

És akkor én már nem a gyerekeit cibáló, bolond nőt láttam többé, hanem azt a gyermeket, ami mindannyiunkban ott van, és alig várja, hogy néhanapján előjöhessen belőlünk. Azt a gyermeki ént, ameéy mindig tiszta, ártatlan, játékos és szeretetteljes.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Ne gyere közel!

Nagy Csivre Katalin

A híradások tele vannak azzal a témával, amiről én most NEM kívánok írni.

2021.5.11.  1   


Szeretet-teszt

Dráfi Emese

„Bárhogy is legyen, a szeretet mindent legyőz.”

2021.1.26.   


Karácsonyi adok-kapok

Kovács Márta

Ilyenkor, a karácsonyi ünnepek előtt, szép számmal elszaporodik az üzenetek, levelek száma, melyekben a segítségünket kérik.

2020.12.17.    17


Válás?

Póda Erzsébet

Mintha megöregedett volna az utóbbi időben.

2020.11.6.  1    5


Monitor

Póda Erzsébet

Pár évvel ezelőtt már tudni lehetett, hogy nagyszabású agymosóprogramban részesülünk.

2020.10.15.   


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2020.10.5.    2


Bánásmód

Póda Erzsébet

Avagy milyen tanácsokat ne adjunk a férjünknek...

2020.10.1.    8


Átverés vagy valóság?

Kovács Márta

Bizonyára sokunkban felmerült a fenti kérdést az elmúlt hónapokban. Átverve érezzük magunkat, hiszen valami miatt korlátozva vagyunk a szabadságunkban...

2020.9.9.   


Fogalomvadászat

Póda Erzsébet

Vajon tudjuk még, mit takar a szó: lexikon? Érdekel valakit az évszázadok alatt összegyűjtött írott és lapozható tudástár a digitális korszak idejében?

2020.7.30.   


Szétválasztott családok

Kovács Márta

Nem tévedek, ha azt mondom, nehéz időszakon vagyunk túl. Legalábbis nagyon remélem, hogy túl vagyunk rajta!

2020.5.31.   


Levél az Édesanyának

Póda Erzsébet

Mindig el akartam mondani Neked, mit érzek irántad, de olyan nehéz megszólalni és szavakba önteni az érzelmeimet, amikor mellettem vagy.

2020.5.2.  2    3


A változás kora

Póda Erzsébet

Egy ideje a hazugságterjesztés és a manipuláció óriási méreteket ölt. Bárki lehet tudás és műveltség nélkül is véleményalakító és nézetbefolyásoló.

2020.4.15.