A pénz nem boldogít(?)


Orbán Viktória  2008.1.24. 19:17

Nem szoktam lottózni, de mivel az utóbbi időben magas volt a nyeremény, gondoltam feladok egyet. Sose lehet tudni!

Végül nem egy szelvény lett belőle, hanem hat. Nagy felindulásomban szüleimmel, testvéremmel és barátommal is tölttettem ki egyet-egyet. Egész héten izgalommal vártam a lottósorsolást, s ez volt nálam az eslődleges beszédtéma.

Végre eljött a szombat este, a sorsolás ideje. Mondanom sem kell persze, hogy nincs ötösöm! Viszont lett egy kettesem, így legalább visszajött a feladás ára.

Kicsit elszomorodtam, amiért nem gazdagodtam meg, de aztán elkezdtem gondolkodni, hogy talán jobb is így. Mert ha milliárdos lennék, bármikor bármit megvehetnék magamnak. Lehetne luxusvillam, sportautóm, oda utazhatnék, ahova csak szeretnék! Ami persze első hallásra nagyon jól hangzik, de aztán eszembe jutott, hogy nem is lenne talán olyan jó, hiszen szertefoszlanának azok a céljaim, melyekért meg kell küzdeni, melyekről álmodozhatok. Nem lenne fontos az iskola, nem érdekelne, hogy nincs munkahelyem. Nem ébredne bennem az a jóleső büszkeség érzés, hogy: igen, ezt én értem el, saját erőmből, saját kitartásom révén!

Egy idő után valószínűleg nem tudnék megbecsülni semmit, hiszen úgyis simán vehetek akármikor bármiből egy másikat, sőt jobbat, mint az előző. Valószínűleg unalmassá válna ez a fajta élet egy idő után számomra.

Viszont, ha arra gondolok, hogy huszonöt évesen még a szüleimmel élek, szívesen lennék inkább milliárdos. Nem azért, mert nem szeretek velük lakni, hanem mert jó lenne már külön életet élni. De vajon a mostani helyzetben Magyarországon, mikor fogok én magamnak lakást, sőt házat venni? Mikor engedhetek meg magamnak egy autót, netalántán, még újat? Ezek szerintem egyáltalán nem luxusálmok, csupán normális, alapvető dolgok, amire mindenki vágyik. Ezek szerint mégis jó lenne milliárdosnak lenni…!

Pedig csak azt szeretném, hogy megvehessem, amire szükségem van, ne kelljen állandóan lemondóan legyinteni: majd legközelebb. Nem akarok milliárdos lenni, de milyen jó lenne, ha nem kellene minden egyes alkalommal többször is átgondolnom a kiadásaimat. Hogy a csekkek befizetésén kívül másra is fussa, vagy ha bejön egy váratlan költség, ne kelljen rögtön rövidebbre húzni a nadrágszíjat, hogy nem kelljen meggondolnom, elmehetek-e moziba, és esetleg beülhetek-e utána egy vacsorára a barátommal. Hogy a szomszéd falun túlra is utazhassak…

Vajon miért csodálkoznak az „istenek” ott fent, a parlamentben azon, hogy egyre több fiatal megy külföldre dolgozni? Ők vajon hogyan látják ezeket a dolgokat? Miért maradjanak itt a fiatalok? Hiszen nincsenek munkahelyek, s ha mégis, az alkalmazottakat nem fizetik meg rendesen, az árak meg csak egyre nőnek...

Minden embernek joga van a jó, kényelmes életre, hiszen csak egyszer élünk! És ha ebben nem segít az ország, talán nem meglepő, ha máshol próbálunk szerencsét!

Azt mondják, a pénz nem boldogít: Az egyetlen, amit kérnék, egy esély, hogy megbizonyosodhassak arról: a pénz nem boldogít…Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Ne gyere közel!

Nagy Csivre Katalin

A híradások tele vannak azzal a témával, amiről én most NEM kívánok írni.

2021.5.11.  1   


A bűvös szív

Dráfi Emese

Láttam, ahogy hirtelen megáll, és visszanéz a nagy piros szívre, majd odalép, és belebámul a rácson keresztül a rengeteg színes kupakba.

2021.4.19.   


Szeretet-teszt

Dráfi Emese

„Bárhogy is legyen, a szeretet mindent legyőz.”

2021.1.26.   


Karácsonyi adok-kapok

Kovács Márta

Ilyenkor, a karácsonyi ünnepek előtt, szép számmal elszaporodik az üzenetek, levelek száma, melyekben a segítségünket kérik.

2020.12.17.    17


Válás?

Póda Erzsébet

Mintha megöregedett volna az utóbbi időben.

2020.11.6.    5


Monitor

Póda Erzsébet

Pár évvel ezelőtt már tudni lehetett, hogy nagyszabású agymosóprogramban részesülünk.

2020.10.15.   


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2020.10.5.    2


Bánásmód

Póda Erzsébet

Avagy milyen tanácsokat ne adjunk a férjünknek...

2020.10.1.    8


Átverés vagy valóság?

Kovács Márta

Bizonyára sokunkban felmerült a fenti kérdést az elmúlt hónapokban. Átverve érezzük magunkat, hiszen valami miatt korlátozva vagyunk a szabadságunkban...

2020.9.9.   


Fogalomvadászat

Póda Erzsébet

Vajon tudjuk még, mit takar a szó: lexikon? Érdekel valakit az évszázadok alatt összegyűjtött írott és lapozható tudástár a digitális korszak idejében?

2020.7.30.   


Szétválasztott családok

Kovács Márta

Nem tévedek, ha azt mondom, nehéz időszakon vagyunk túl. Legalábbis nagyon remélem, hogy túl vagyunk rajta!

2020.5.31.   


Levél az Édesanyának

Póda Erzsébet

Mindig el akartam mondani Neked, mit érzek irántad, de olyan nehéz megszólalni és szavakba önteni az érzelmeimet, amikor mellettem vagy.

2020.5.2.  2    3