Egyre jobban!


Nagy Erika  2007.9.5. 18:40

Az agykontroll nem csoda, de csodálatos.

A Silva-féle agykontroll napjainkban már nem mozgat meg olyan nagy tömegeket, mint a 90-es évek elején. Örömmel hallottam viszont, hogy újabban az iskolások körében arat a tanfolyam sikereket.

Sokan mennek úgy haza a kurzusról, hogy csodát várnak. Arra számítanak, hogy gondjaik napok alatt megoldódnak, de mivel a csodák késnek, lelkesedésük lelohad. Joggal várják a csodát, mert életünket valóban döbbenetes mértékben lehet megváltoztatni ezzel a remek módszerrel, ám ehhez némi idő és kitartás is kell.

Az agykontroll nem csoda, ám csodálatos. A bennünk szunnyadó képességeket tárja fel. Ha például elsajátítjuk az ébredéskontrollt, megtapasztaljuk, hogy elménkkel percre pontosan fel tudjuk magunkat ébreszteni. S ha megtapasztaljuk a siker érzését, újabb sikerre szomjazunk. Akik elvégezték a négynapos kurzust, azoknak az energiaszintje emelkedett, emellett ritkábban szorultak orvosi kezelésekre és hangulatuk is lényegesen javult. Türelmesebbek, nyugodtabbak, toleránsabbak lettek. Fontos azonban megjegyezni, az agykontroll nem helyettesíti az orvosi kezelést, hanem kiegészíti azt.

Mikor majd húsz évvel ezelőtt sklerozis multiplexet állapítottak meg nálam, egy világ dőlt bennem össze. Ekkor döntöttem úgy, hogy lesz, ami lesz, elvégzem a tanfolyamot. Hónapokkal később nyomát sem találták szervezetemben a rettenetes kórnak.

Az agykontroll sokat segített második alkalommal is, amikor súlyos betegségben hónapokig nyomtam a kórházi ágyat. Megbetegedett a hasnyálmirigyem annyira, hogy négy műtétre volt szükség ahhoz, hogy ma a szeretteim között lehessek. A módszer segítségével csökkent a fájdalomérzetem, ellazultam, és sokkal nyugodtabban viseltem a megpróbáltatásaimat, mint sorstársaim. Nem csalás, nem ámítás. Ez maga a színtiszta valóság.

Az agykontroll egyik alapja a béke és a nyugalom. Megállapították, hogy agyunk kapacitásának csupán tíz százalékát aknázzuk ki! Ahhoz, hogy jobban kihasználjuk, az agykontroll nyújt segítséget. A módszer alkalmazásakor élvezhetjük a kellemes, ellazult, mégis éber állapotot. A tanfolyamon hallottam az egyik legjobb oktatótól, Domján Lászlótól, hogy ha megkérdezik tőlem, hogy vagyok, azt a választ adjam: Egyre jobban. És valóban, egyre jobban voltam, mert ezt az üzenetet küldtem az agyamnak. És köszönöm, ma is egyre jobban vagyok!

Az észkapcsoló agytorna agyműködést, tanulást ösztönző mozdulatsorokat segít elsajátítani. Nagyon sok jó adottságú gyermeknek okoz gondot a tanulás. S hogy ennek mi az oka? Az agyuk bizonyos esetekben egyszerűen „kikapcsol”. Sokszor olvashatunk róla, hogy az amerikai módszer világszerte beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az agytorna egyszerű gyakorlatokból és mozgásokból áll. A mozgást alkalmazó oktatás olyan módszer, amely lehetőséget ad a tanulóknak arra, hogy a testük rejtett képességeit a felszínre hozzák. Agytorna segítségével lehetőség nyílik arra, hogy agyunknak azt a részét is használjuk, amire korábban képtelenek voltunk. Amióta a módszert bevezették az oktatásban, sok emberke számára hozott alapvető változást. Ezeket a gyakorlatokat nem ajánlatos senkire ráerőltetni, ha egyesek számára az agytorna természetellenes vagy kényelmetlen, tiszteletben kell tartani a döntést.

Az általános vélemény azonban az, hogy ha a tanulók megismerték az agytornát, szemmel láthatóan igénylik és szeretik. A diákok saját elmondásaik szerint ráérezve szükségességére, ösztönösen végzik a mozgásokat. Pár perc alatt egész napra feltöltődnek energiával, életerővel.

Most képletesen nézzük az agyunkat! A bal agyfélteke akkor aktív, ha a test jobb oldala van használatban, a jobb pedig akkor, amikor a test bal oldalát használjuk. Az agytornában vannak olyan mozdulatok, melyek a két agyféltekét együttes munkára szoktatják. Bő egy évtizeddel ezelőtt én is elvégeztem egy agykontroll tanfolyamot, így személyes élményeim mondatják velem, hogy igenis, fantasztikus eredményeket lehet vele elérni!

Szerintem érdemes gyermekeinkkel kipróbáltatni a gyakorlatokat – ez még mindig jobb, mint állandóan a televízió vagy videó előtt ülni, és várni, hogy másnap az iskolában csoda történik.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Ne gyere közel!

Nagy Csivre Katalin

A híradások tele vannak azzal a témával, amiről én most NEM kívánok írni.

2021.5.11.  1   


A bűvös szív

Dráfi Emese

Láttam, ahogy hirtelen megáll, és visszanéz a nagy piros szívre, majd odalép, és belebámul a rácson keresztül a rengeteg színes kupakba.

2021.4.19.   


Szeretet-teszt

Dráfi Emese

„Bárhogy is legyen, a szeretet mindent legyőz.”

2021.1.26.   


Karácsonyi adok-kapok

Kovács Márta

Ilyenkor, a karácsonyi ünnepek előtt, szép számmal elszaporodik az üzenetek, levelek száma, melyekben a segítségünket kérik.

2020.12.17.    17


Válás?

Póda Erzsébet

Mintha megöregedett volna az utóbbi időben.

2020.11.6.    5


Monitor

Póda Erzsébet

Pár évvel ezelőtt már tudni lehetett, hogy nagyszabású agymosóprogramban részesülünk.

2020.10.15.   


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2020.10.5.    2


Bánásmód

Póda Erzsébet

Avagy milyen tanácsokat ne adjunk a férjünknek...

2020.10.1.    8


Átverés vagy valóság?

Kovács Márta

Bizonyára sokunkban felmerült a fenti kérdést az elmúlt hónapokban. Átverve érezzük magunkat, hiszen valami miatt korlátozva vagyunk a szabadságunkban...

2020.9.9.   


Fogalomvadászat

Póda Erzsébet

Vajon tudjuk még, mit takar a szó: lexikon? Érdekel valakit az évszázadok alatt összegyűjtött írott és lapozható tudástár a digitális korszak idejében?

2020.7.30.   


Szétválasztott családok

Kovács Márta

Nem tévedek, ha azt mondom, nehéz időszakon vagyunk túl. Legalábbis nagyon remélem, hogy túl vagyunk rajta!

2020.5.31.   


Levél az Édesanyának

Póda Erzsébet

Mindig el akartam mondani Neked, mit érzek irántad, de olyan nehéz megszólalni és szavakba önteni az érzelmeimet, amikor mellettem vagy.

2020.5.2.  2    3