Ez a szerelem?


Kabók Zita  2009.8.3. 19:21

Felszított érzelmek, kíméletlen pofonok, önvádaskodás, undor, menekülés a süllyesztőbe, majd kivirágzás, felüdülés...

...öröm, szenvedély, mennybéli érzések, aztán pánik – és újrakezdődik minden.

A férfiak „falják” az újonnan felbukkanó nőket, a nők csábítják az „újabb” férfiakat. Fáradhatatlanul és könyörtelenül.

Jenny nagyon boldog volt Johnnal. Ők egy fiatal pár, két kisgyerekkel, akik folyton szerelmes üzeneteket küldözgettek egymásnak, és nem győzték hajtogatni, milyen boldogok! Egy napon azonban John a felesége elé állt, hogy elmondja: megcsalja őt és válni akar. Jenny kiborult, már-már a halálán volt. De csak pár napig. Aztán eltelt egy kis idő, mára már új házba költözött, visszavette a lánykori nevét, és újra szerelmes. Úgy gondolja, most már tényleg megtalálta az igazit!

Bob harmincéves, sármos fiatalember, minden nő odavan érte a munkahelyemen. Nemrég költözött össze a barátnőjével, akivel alig két éve vannak együtt. A lány örökbe fogadott egy nyulat, most meg kitalálta hogy kutyát szeretne. Éjjelente sír, mondván, mindenki csak azt kérdezi, hogy miért nem házasodnak már össze Bobbal. Bob nem bírta nézni a lány szenvedését: fogta magát, és tornateremből hazajövet gyorsan megkérte a kezét. Megy ez, mint a karikacsapás!

Peter kollégám egy fontos lakodalomba volt hivatalos. Vártuk már az élménybeszámolóját, amikor is bejelentette, egy héttel az esküvő előtt, hogy az le lett fújva. Kitudódott ugyanis, hogy a vőlegény csalja a menyasszonyt. Aztán az a hír járta, hogy mégse. De végül csak kibújt a szög a zsákból, s az esküvő elmaradt – a menyasszony pedig már az új párjával ment nyaralni. Közben az is kitudódott, hogy a menyasszony teherbe esett, meg az esküvő előtt, csak éppen nem az aktuális vőlegényétől...

Kate nehézkesen jött össze Grahammal. Többször haza is zavarta, amikor például számon kérte tőle, hogy miért nem főzött neki vacsorát, amikor ő munka után éhesen tért be hozzá. Kate aztán kioktatta: hogy ő nem lesz a házvezetőnője, de még az anyja szerepét sem hajlandó betölteni, aki ma is körülugrálja felnőtt „kisfiát”. Graham sokáig tűrte Kate megnyilvánulásait. Számtalanszor előfordult, hogy duzzogva hazaszaladt, de valahogyan mégiscsak sikerült Kate mellett maradnia. Már nem követelőzik: némán megfőzi a vacsorát, elmosogat maga után, és a ruháit is kivasalja.

Nyár révén többségünk vakációzni megy. A britek főleg külföldre veszik az irányt. Törökországba mennek a kalandra vágyó szinglik, Spanyolországba a romantikázók, és Franciahonba a golf hódolói. Mindenki más élményekkel, egyesek pedig szokatlan tervekkel jönnek vissza. Úgy, mint például az egyik csinos, fiatal, szőke kolléganőm. Egy hét alatt megtalálta élete nagy szerelmét, az ő hercegét, egy egyiptomi orvos személyében. Ott tartanak, hogy már az esküvőre készülnek.

Azóta az a szokásunk kelt életre, hogy jó vakációzást! helyett azzal búcsúzunk a lányoktól, hogy: nehogy aztán te is férjhez menjél!

Peregnek az események, rohan az idő, és csak kapkodom a fejem. Én lassultam le, vagy ez a világ gyorsult fel számomra úgy, hogy követni már nem bírom...?Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Ne gyere közel!

Nagy Csivre Katalin

A híradások tele vannak azzal a témával, amiről én most NEM kívánok írni.

2021.5.11.  1   


A bűvös szív

Dráfi Emese

Láttam, ahogy hirtelen megáll, és visszanéz a nagy piros szívre, majd odalép, és belebámul a rácson keresztül a rengeteg színes kupakba.

2021.4.19.   


Szeretet-teszt

Dráfi Emese

„Bárhogy is legyen, a szeretet mindent legyőz.”

2021.1.26.   


Karácsonyi adok-kapok

Kovács Márta

Ilyenkor, a karácsonyi ünnepek előtt, szép számmal elszaporodik az üzenetek, levelek száma, melyekben a segítségünket kérik.

2020.12.17.    17


Válás?

Póda Erzsébet

Mintha megöregedett volna az utóbbi időben.

2020.11.6.    5


Monitor

Póda Erzsébet

Pár évvel ezelőtt már tudni lehetett, hogy nagyszabású agymosóprogramban részesülünk.

2020.10.15.   


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2020.10.5.    2


Bánásmód

Póda Erzsébet

Avagy milyen tanácsokat ne adjunk a férjünknek...

2020.10.1.    8


Átverés vagy valóság?

Kovács Márta

Bizonyára sokunkban felmerült a fenti kérdést az elmúlt hónapokban. Átverve érezzük magunkat, hiszen valami miatt korlátozva vagyunk a szabadságunkban...

2020.9.9.   


Fogalomvadászat

Póda Erzsébet

Vajon tudjuk még, mit takar a szó: lexikon? Érdekel valakit az évszázadok alatt összegyűjtött írott és lapozható tudástár a digitális korszak idejében?

2020.7.30.   


Szétválasztott családok

Kovács Márta

Nem tévedek, ha azt mondom, nehéz időszakon vagyunk túl. Legalábbis nagyon remélem, hogy túl vagyunk rajta!

2020.5.31.   


Levél az Édesanyának

Póda Erzsébet

Mindig el akartam mondani Neked, mit érzek irántad, de olyan nehéz megszólalni és szavakba önteni az érzelmeimet, amikor mellettem vagy.

2020.5.2.  2    3