Nyaralás baba nélkül


Fülöp Éva  2005.8.19. 19:16

Már néhány hónappal ezelőtt elhatároztuk, hogy elmegyünk pihenni -- csak mi ketten.

Én meg a férjem, mert mindketten elfáradtunk és jót tenne a semmittevés a lelkünknek, testünknek és a kapcsolatunknak egyaránt. Így hát szereztünk két felelősségteljes bébiszittert (naná, hogy az anyukám és a nővérem személyében) és elindultunk a Balaton felé.

Ideális nyaralási helyszín olyanoknak, akik otthon hagyják egyéves babájukat és szeretnének minél előbb hazajutni, ha valami történne. A Balatontól nem messze fekvő városban várt ránk egy kényelmes szállodai szoba és egy hatalmas ágy, amelyikbe azonnal belebújtam. Sokáig nem volt kedvem megmoccanni sem, mert végre élveztem azt, hogy a maga ura vagyok. Nem kell sírásra felugornom. Nem kell éjszaka senkit takargatnom, álomba ringatnom, tejjel itatnom és minden kényelmet feladnom csak azért, hogy ez a kedves valaki, aki pont mellettem alszik, a legszebb álmait álmodhassa.

Én most csak feküdtem az ágyon, és az jutott az eszembe, hogy mielőtt a kicsi megszületett, bármikor heverészhettem így, mégsem volt az a idő olyan értékes, mint most. Nagyon jó volt így gondtalanul tölteni pár percet. Persze, öt óra után felhívtam anyut, hogy minden rendben van-e, és mivel rendben volt, nyugodt szívvel mentem a párommal vacsorázni és a vacsora után koktélozni. De a nyaralás során sok olyan pillanat volt, mikor hiányzott a kislányom. Néztem a sok kisgyerekes családot, megcsodáltam a göndör fürtös kislányt és azt kívántam magamban, bár csak itt lenne az enyém is, most barátkozhatna a többi gyerekkel, átölelhetném, megpuszilhatnám. De pontosan láttam azt is, hogy a szülők állandó készenlétben vannak, és amíg mi nyugodtan üldögélünk a kávénk mellett, ők futnak a gyerek után...

Szóval kipihentük magunkat, talán egy évre előre. De az utolsó napon már annyira hiányzott az én pici lányom, hogy kiabálni tudtam volna azért, hogy induljunk már haza, persze nem tettem, kibírtam. A lányunk arcán meglepetést láttam, mikor megpillantott minket, hirtelen nem tudta, mi történik, így inkább játszott tovább a játékával, én meg néztem őt, és csak csodálkoztam, mennyit nőtt ez a gyerek egy hét alatt.

Jövőre is megyünk nyaralni. Kizárólag gyerekkel, és ha minden összejön, visszük a felelősségteljes bébiszittereket is... JHozzászólások

@


A rovat további cikkei

Ne gyere közel!

Nagy Csivre Katalin

A híradások tele vannak azzal a témával, amiről én most NEM kívánok írni.

2021.5.11.  1   


A bűvös szív

Dráfi Emese

Láttam, ahogy hirtelen megáll, és visszanéz a nagy piros szívre, majd odalép, és belebámul a rácson keresztül a rengeteg színes kupakba.

2021.4.19.   


Szeretet-teszt

Dráfi Emese

„Bárhogy is legyen, a szeretet mindent legyőz.”

2021.1.26.   


Karácsonyi adok-kapok

Kovács Márta

Ilyenkor, a karácsonyi ünnepek előtt, szép számmal elszaporodik az üzenetek, levelek száma, melyekben a segítségünket kérik.

2020.12.17.    17


Válás?

Póda Erzsébet

Mintha megöregedett volna az utóbbi időben.

2020.11.6.    5


Monitor

Póda Erzsébet

Pár évvel ezelőtt már tudni lehetett, hogy nagyszabású agymosóprogramban részesülünk.

2020.10.15.   


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2020.10.5.    2


Bánásmód

Póda Erzsébet

Avagy milyen tanácsokat ne adjunk a férjünknek...

2020.10.1.    8


Átverés vagy valóság?

Kovács Márta

Bizonyára sokunkban felmerült a fenti kérdést az elmúlt hónapokban. Átverve érezzük magunkat, hiszen valami miatt korlátozva vagyunk a szabadságunkban...

2020.9.9.   


Fogalomvadászat

Póda Erzsébet

Vajon tudjuk még, mit takar a szó: lexikon? Érdekel valakit az évszázadok alatt összegyűjtött írott és lapozható tudástár a digitális korszak idejében?

2020.7.30.   


Szétválasztott családok

Kovács Márta

Nem tévedek, ha azt mondom, nehéz időszakon vagyunk túl. Legalábbis nagyon remélem, hogy túl vagyunk rajta!

2020.5.31.   


Levél az Édesanyának

Póda Erzsébet

Mindig el akartam mondani Neked, mit érzek irántad, de olyan nehéz megszólalni és szavakba önteni az érzelmeimet, amikor mellettem vagy.

2020.5.2.  2    3