Tilitoli


Nagy Erika  2011.10.19. 5:23

Az ősz utolsó napsütéses napjait kihasználva egy kávéház teraszán fogyasztottuk el a kávénkat.

Megérte, mert az élvezet mellett érdekes beszélgetés ütötte meg a fülünket. A szomszéd asztalnál egy fiatal pár ült és beszélgetett. Bár való igaz, nagy jóindulat kell ahhoz, hogy a jelenetet beszélgetésnek lehessen nevezni.

Mint megtudtuk, egy válófélben lévő házaspár döntött életről, vagyonról, gyerekről. Szomorú lettem, mert soha nem értettem, hogy két értelmesnek látszó ember miként tud olyan ostobán és felelőtlenül viselkedni, mint ők ketten. Nem zavarta őket, hogy más is hallhatja a vitájukat, így beleadtak apait-anyait abba, hogy fájdalmat okozzanak a másiknak. Nem titkoltak semmit, ezért megtudhattuk: már egy éve külön élnek, most már igazán beadhatná a férfi a válókeresetet, hogy végre békesség legyen a szívekben, és azt is elfelejthessék, hogy valaha ismerték egymást. A gyerek persze itt is jó alanynak bizonyult a zsarolásra. Az anya mindent bevetett, hogy elérje céljait. Látszott, a kapcsolatban ő viselte a nadrágot. Kikötötte, ha az apa nem látogatja minden hétvégén a megadott időben a srácot, abból bajok lesznek. Szerencsétlen bizonygatta, hogy mivel külföldön dolgozik, megeshet, hogy nem a megadott időben tud menni érte, de ez nem hatotta meg az anyát. „Akkor felejtsd el örökre”, mondta olyan ridegen, hogy el sem hinné az ember, ők ketten valaha kimondták a szót: jóban-rosszban, s hogy úgy döntöttek, gyermeket vállalnak. Azért a férfit sem kell félteni, mert mint kiderült, eddig nem nagyon törte magát, hogy gyakorolja apai kötelességeit. Néha megjelent, majd nem jött, a gyermek pedig egyre zaklatottabban viselkedett. Szegény gyerek – ide-oda tologatták.

Hogy mi lett a beszélgetés vége, nem tudom, mert az egyre kínosabb incidens végét már nem vártuk meg, mi éreztük magunkat kellemetlenül. Hogy kinek volt igaza, talán még maguk sem tudják, de az biztos, egy gyereket soha nem szabad eszközként használni! Sajnos ők ezt még nem tudják, és lehet, hogy mire rájönnek, már késő lesz.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Ne gyere közel!

Nagy Csivre Katalin

A híradások tele vannak azzal a témával, amiről én most NEM kívánok írni.

2021.5.11.  1   


A bűvös szív

Dráfi Emese

Láttam, ahogy hirtelen megáll, és visszanéz a nagy piros szívre, majd odalép, és belebámul a rácson keresztül a rengeteg színes kupakba.

2021.4.19.   


Szeretet-teszt

Dráfi Emese

„Bárhogy is legyen, a szeretet mindent legyőz.”

2021.1.26.   


Karácsonyi adok-kapok

Kovács Márta

Ilyenkor, a karácsonyi ünnepek előtt, szép számmal elszaporodik az üzenetek, levelek száma, melyekben a segítségünket kérik.

2020.12.17.    17


Válás?

Póda Erzsébet

Mintha megöregedett volna az utóbbi időben.

2020.11.6.    5


Monitor

Póda Erzsébet

Pár évvel ezelőtt már tudni lehetett, hogy nagyszabású agymosóprogramban részesülünk.

2020.10.15.   


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2020.10.5.    2


Bánásmód

Póda Erzsébet

Avagy milyen tanácsokat ne adjunk a férjünknek...

2020.10.1.    8


Átverés vagy valóság?

Kovács Márta

Bizonyára sokunkban felmerült a fenti kérdést az elmúlt hónapokban. Átverve érezzük magunkat, hiszen valami miatt korlátozva vagyunk a szabadságunkban...

2020.9.9.   


Fogalomvadászat

Póda Erzsébet

Vajon tudjuk még, mit takar a szó: lexikon? Érdekel valakit az évszázadok alatt összegyűjtött írott és lapozható tudástár a digitális korszak idejében?

2020.7.30.   


Szétválasztott családok

Kovács Márta

Nem tévedek, ha azt mondom, nehéz időszakon vagyunk túl. Legalábbis nagyon remélem, hogy túl vagyunk rajta!

2020.5.31.   


Levél az Édesanyának

Póda Erzsébet

Mindig el akartam mondani Neked, mit érzek irántad, de olyan nehéz megszólalni és szavakba önteni az érzelmeimet, amikor mellettem vagy.

2020.5.2.  2    3